La Centrul Expozițional "Constantin Brâncuşi" a fost vernisată expoziția-concurs “Autumnala 2015”

Pe data de 26 noiembrie 2015, la Centrul Expoziţional "Constantin Brâncuşi" a avut loc vernisarea expoziției-concurs “Autumnala 2015”. De asemenea, au fost decernate și premiile pentru cele mai bune lucrări ale anului.

Premiul mare i-a revenit pictorului Dmitri Peicev, pentru lucrarea „Dolna. Toamna”, premiul pentru excelenţă a fost acordat artistului plastic Vladimir Palamarciuc, pentru întreaga activitate în creaţia artistică. Premiul pentru Tineret i-a revenit lui Ruslan Roşca, iar premiul pentru genurile artelor plastice, după cum urmează: pictură – Gheorghe Şoitu, sculptură – Mihai Damian, artă grafică – Anatol Danilişin, artă decorativă – Virgil Tecuci şi critică de artă – Tudor Stavilă.

În acest an Expoziţia „Autumnala 2015” însumează 150 de lucrări de artă plastică, realizate de 130 de autori. Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 noiembrie - 13 decembrie la Centrul Expoziţional "Constantin Brâncuşi".

Expoziția-concurs „Autumnala” se organizează în Republica Moldova  din anul 1957, iar din  2005 a obținut statutul de concurs. Juriul este constituit din membrii ai Consiliului Uniunii Artiştilor Plastici.

Anna Casian-Musteață
Foto – mc.gov.md
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu