Azi are loc Gala ”Oamenii Timpului 2015”, selecția locală

Azi, în incinta Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, cu începere de la ora 19.00, va avea loc Gala de prezentare a nominalizaților  ”Oamenii Timpului”. 

În cadrul Galei din Chișinău, comunitatea își va prezenta reverența față de cei 10 nominalizați locali care, în urma deciziei Juriului Național,  vor lua parte la Gala ”Oamenii Timpului” ce se va desfășura la Iași, sâmbătă, 12 decembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, alături de alți șaptezeci de nominalizați proveniți din zona de desfășurare a Campaniei.

Printre nominalizații din Republica Moldova sunt: Dumitru Crudu, Igor Cobileanski, Ion Tighineanu, Nicolae Beșliu, Mihai Cimpoi, Igor Cașu, Andrei Țurcanu, Paula-Alexandra Gîtu, Grigore Zapuhlîh și Victor Bostan.

Gala va fi prezentată de actorul Adrian Păduraru, Ambasadorul Campaniei, și Gala va fi transmisă în direct de Realitatea TV Moldova și pe internet.

Evenimentul se va încheia cu un moment artistic susținut de Chișinău Youth Orchestra.

Gala ”Oamenii Timpului” este organizată de Asociația Revistei ”Timpul” din Iași.

Intrarea la eveniment este liberă.

Sunt invitați toți doritorii!


În cadrul Galei extraordinare de la Iași vor fi premiați cei zece câștigători ai Trofeului Oamenii Timpului 2015.
 
Gala Oamenii Timpului din acest an va debuta cu dezbateri privind jurnalismul cultural, implicarea socială, la care vor participa voci autorizate ale domeniului din plan național. Se vor avea, de asemenea, în vedere subiecte legate de tema multiculturalității în Regiunea Nord-Est a României, precum și în orașele Chișinău și Cernăuți.

Obiectivul general al proiectului este recunoașterea publică a acelor personalități și/sau organizații, din plan local, național și internațional, care contribuie la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, în spiritul valorilor proprii unei societăți democratice.

Există posibilitatea acordării unor Premii Speciale, precum și a unor distincții In memoriam, unor personalități care au onorat în mod deosebit tradiția culturală a județelor menționate din Regiunea Nord-Est a României, precum și a orașelor Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu