Azi este sărbătorită Ziua Internațională a Ceaiului

Anual, pe data de 15 decembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Internațională a Ceaiului. Aceasta este sărbătorită din anul 2005, având drept scop căpătarea atenţiei populaţiei şi conducerii faţă de problemele vînzării ceaiului în lume, situaţiei  lucrătorilor întreprinderilor de ceai, precum şi a luptei companiilor mici, producătoare de ceai, faţă de giganţii acestei industrii.

Data de 15 decembrie, a fost aleasă simbolic, avînd menirea să prevină o nouă situaţie în lume, precum cea petrecută pe 16 decembrie 1773 în Boston. Atunci, din cauza legilor luate în privinţa coloniştilor americani, privind comerţul ceaiului, aceştia au distrus o cantitate enormă de ceai menită să ajungă în Marea Britanie. Acest eveniment a pus începutul Revoluţiei Americane.

La moment, Ziua Internaţională a Ceaiului, se sărbătoreşte oficial în statele unde producerea şi exportul ceaiului stau pe prim plan în economia ţării: India, Sri Lanca, Bangladesh, Nepal, China, Vietnam, Indonezia ş.a. În această zi, în multe țări europene, se organizează tîrguri de ceai, cu prezentarea şi degustarea noilor sorturi şi arome.De asemenea, în multe ţări sunt deschise expoziţii şi muzee, dedicate acestei băuturi.

Anna Casian-Musteață
Foto – artaceaiului.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu