Cascada din Parcul „Valea Morilor” va fi restaurată și în 2016

Proiectul de restaurare a scărilor acvatice din Parcul „Valea Morilor” se desfăşoară conform calendarului aprobat, iar în prezent pe şantier se derulează lucrări de conservare, informează Primăria Chișinău.

Potrivit responsabililor de proiect, lucrările pe şantier vor reîncepe din luna februarie a anului viitor. Deja au fost executate lucrările de betonare ale structurilor de rezistenţă a cascadei, instalare a apeductului şi construcţie a staţiei de pompare pentru funcţionarea havuzurilor. În paralel s-au desfăşurat lucrări de placare a faţadei scărilor cu piatră naturală.

 Lucrările vor continua în 2016 cu montarea reţelelor electrice pentru iluminatul acvatic, restaurarea sculpturilor decorative ale rotondei, scărilor, inclusiv montarea balustradei, amenajarea teritoriului adiacent cu spaţii verzi.

Menţionăm că întregul obiectiv – rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Proiectul de restaurare a obiectivului a fost realizat de către Institutul municipal „CHIŞINĂU-PROIECT” şi a fost avizat de Ministerul Culturii. Lucrările au demarat în luna februarie urent, iar termenul de executare a lucrărilor este de 1,5 ani. Valoarea proiectului este de 12 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.
Sursa - chisinau.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu