CultArt life propune 5 cărți bune de citit în perioada sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej bun nu doar pentru a sta la masă cu cei dragi și a depăna împreună amintiri, ci și pentru a citi cărți. Nu cărți obișnuite, ci cărți care să ne aducă în suflete și mai mult spiritul de sărbătoare. Am selectat 5 cărți numai bune de citit în perioada sărbătorilor, la gura sobei, sub o plapumă călduță, cu un ceai fierbinte alături sau în brațele omului drag.

1.John Grisham,  ”Un altfel de Crăciun” – o carte despre cum ar fi dacă, pur și simplu, am alege să nu sărbătorim Crăciunul, ci să ne cheltuim economiile pe... călătorii.

2.Charles Dickens, ”Colindă de Crăciun” – o povest ecare a readus în familiie englezilor spiritul uitat al Crăciunului. A reaprins dorinţa omului de a fi mai bun cu semenii săi, de a se comporta puţin diferit faţă de cum o face in restul anului.

3.F.M.Dostoievski, ”Nopți albe” – un roman care are în centru rătăcirile prin orașul înzăpezit și iarna grea ale unui visător.

4.Oscar Wilde, ”Uriașul cel egoist” – una dintre cele mai frumoase descrieri ale iernii. Este vorba despre un uriaș care, în egoismul lui, le interzice copiilor să se joace în grădina lui. O carte numai bună de citit copiilor în noaptea de Crăciun.

5.Pascal Bruckner, ”Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun!” – deși, dupa titlu, pare o carte pentru copii, nu vă lăsați păcăliți. Este o carte pentru adulți, despre un Moș Crăciun... senzual.

Lectură plăcută și Sărbători fericite!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu