CultArt life recomandă 5 filme bune de văzut în preajma sărbătorilor de iarnă

Vacanța de iarnă și zilele din preajma sărbătorilor sunt numai bune pentru a sta alături de familie și a viziona filme sau a merge la cinema. Iar filmele despre Crăciun sunt tocmai potrivite. Am selectat 5 filme pe care vi le propun să le vedeți în această iarnă.

1.Home Alone (Singur Acasă) – este un film de Crăciun din anul 1990. Filmul este scris și produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus. În film interpretează Macaulay Culkin în rolul lui Kevin McCallister. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur. Este urmat de Singur acasă 2 - Pierdut în New York (1992) și Singur acasă 3 (1997).

2.Joyeux Noel (Crăciun Fericit)- filmul este  scris și regizat de Christian Carion (2005), inspirat dupa o poveste adevărată, care s-a petrecut în Ajunul Crăciunului în 1914, în timpul Primului Război Mondial, în multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului.

3.The Polar Express (Expresul  Polar) - este un film fantastic din 2004 generat de computer bazat pe cartea pentru copii cu același nume de Chris Van Allsburg.  Eroul nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole. Dar în ajunul Crăciunului un lucru extraordinar se întâmplă. La ușa casei sale apare un tren - "Polar Express", iar conductorul îl invită înăuntru. Aventura care va începe, va întrece orice imaginație.

4.The Christmas Shoes (Cadoul de Crăciun) - este un film de Crăciun american din 2002 regizat de Andy Wolk. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Rob Lowe și Kimberly Williams. Filmul prezintă o dublă poveste în Ajunul Crăciunului. Un baiat dorește să-i facă mamei sale cadou o pereche de pantofi, disperat că medicul nu-i acordă acesteia prea multe șanse de supraviețuire. În același timp, un avocat trebuie să faca față destrămării căsniciei sale. Întâlnirea dintre cei doi va fi marcată de spiritul sărbătorilor de iarnă.

5.Noelle (Crăciunul) -  este un film din 2007, regizat de David Wall. Părintele Jonathan Keene e un catolic rece, fără răbdare, care ajunge într-un mic orăşel pescăresc cu o saptămână înainte de Crăciun ca să facă ce ştie el mai bine: să închidă o parohie muribundă.  Dar lucrurile iau o întorsătoră neaşteptată atunci când e implicat în viaţa sătenilor excentrici. Printre ei se numără o bibliotecară frumoasă şi un preot copilăresc care ar trebui să se mute dacă parohia e închisă. Părintele Jonathan are parte şi de experienţa magică a legendarei petreceri de Craciun a doamnei Worthington, unde oricine e binevenit şi totul e posibil.

Vizionare plăcută!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu