”Dăruiește bucurii de sărbători” – eveniment caritabil

În perioada 26-27 decembrie, între orele 11.00 – 21.00, la Casa de Cultură din Trușeni,  va avea loc evenimentul de caritate ”Dăruiește bucurii de sărbători”. 

”Va fi evenimentul la care tu împreună cu familia ta, vă veți bucura de magia sărbătorilor de iarnă”, anunță organizatorii.

În cadrul evenimentului va fi organizat Târg de Crăciun, unde vizitatorii vor avea ocazia de a cumpăra cadouri celor dragi; Ateliere pentru copii, unde copiii vor învăța cum să facă origami sau cum trebuie să joace o piesă de teatru; Ateliere pentru adolescenți, în care vor intra în lumea virtuală și a fenomenului social media; Seminarii pentru adulți, în care vizitatorii se vor dezvolta și vor învăța de la specialiștii în creșterea și educarea copiilor; Zonă de copii; Zonă de poze, cu brad, Moș Crăciun, cerbi și spiriduși; Premii, pentru cei mai activi participanți.

În seara zilei de duminică vizitatorii vor audia  un concert de Crăciun, cu colinde, dansuri cu pici și povești.

Banii adunați de pe urma vânzărilor vor merge la 2 familii.

”Să ajuți cele două cazuri sociale care a trecut prin multe greutăți și care împreună cu noi, le putem face Sărbătorile mai frumoase”, menționează organizatorii.

Familia Cazimir din care face parte o mamă solitară ce își crește cei doi copii, Mihăiță de 8 ani și Ana-Maria de 7 ani. Locuiesc într-o casă foarte modestă, închirită cu 500 de lei pe lună, din salariul mic al mamei.Iarna pentru ei e și mai greu, pentru că cheltuielile sunt mai mari, iar lemne pentru foc abia dacă îți mai pot permite să cumpere. Ana Maria născânduse cu o malformație la rinichi necesită și o alimentație specială, așa că din puținii bani rămași îi cumpără alimente. 

Cel de-al doilea caz este a lui Vasile Lupașcu, un bătrân de 60 de ani e stă la pat, în urma unui accident avut în 1995. Se deplasează foarte greu, iar cine să îl ajute nu are, fiind că nu are copii, iar singura soră ce o are e plecată. Locuiește într-o camera de 1,5 pe 2 metri, cu tot cu o sobă improvizată, abia îi incap picioarele în această încăpere. 

Sunt așteptați toți doritorii de  a împărtăși emoții de Crăciun!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu