La Chișinău va fi deschisă Expoziţia „Nicolae Labiș, poetul luptei cu inerția”

Vineri, 18 decembrie, 2015, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei din Suceava, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, organizează vernisajul expoziției „Nicolae Labiș, poetul luptei cu inerția”.

Evenimentul va avea loc la ora 11.00, la Galeria La Rond, situată în preajma monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.
Expoziția este organizată cu ocazia celor 80 de ani de la nașterea poetului Nicolae Labiș.

 Alcătuită din 22 de bannere de 0,95 X 2,10 m, expoziția încearcă să prezinte contextul istoric în care a apărut „fenomenul Labiș”, urmărind parcursul biografic al poetului, începând cu copilăria petrecută la Mălini, trecând prin anii războiului, când familia sa se afla în refugiu, perioada petrecută la Fălticeni și la Iași, debutul în presă, perioada în care poetul urmează cursurile celebrei Școli de literatură „Mihai Eminescu” din București, și terminând cu accidentul și moartea sa tragică. Expoziția conține, de asemenea, o serie de fotografii și documente de arhivă, inserții critice, scrisori, mărturii, fragmente de proză și poezii reprezentative din creația autorului Luptei cu inerția.
Aceasta va fi deschisă în perioada 18 decembrie 2015 – 12 ianuarie 2016.
Sunt așteptați toți doritorii!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu