La Chișinău va fi sărbătorită “International Tango Day”


Ziua Internațională a Tangoului este marcată în fiecare an pe data de 11 decembrie. În Republica Moldova aceasta va fi sărbătorită la cafeneaua «cArAnd'Ache Art&Pub» (str. Ismail,81/1) începând cu orele 7 seara și până la 2 noaptea, pe data de 12 decembrie 2015.

Evenimentul este organizat de  Clubul tangoului argentinian «Tango Argentino Moldova». Conducătoarea clubului, Tatiana Gordânscaia,  afirmă că oaspeții serii se vor bucura de concursuri vesele și interesante, surprize, furshet, energia dansatorilor clubului și a oaspeților

Toți cei prezenți la eveniment vor trebui să îmbrace hainele anilor ‘20, sec. ХХ. Momentele frumoase vor fi imortalizae de fotograful Alexandru Vizitiv, iar Dj va fi Tatiana Gordânscaia.  

Ziua Internațională a Tangoului este sărbătorită pe data de 11 decembrie, în ziua de naștere a vestitului «Rege al Tangoului», interpret și actor, Carlos Gardel. Pentru prima dată, argentinienii au sărbătorit «Ziua Internațională a Tangoului» în anul 1978, iar după câțiva ani a devenit o sărbătoare internațională. Argentinienii sunt de părerea că, acest dans este atât de strâns legat de istoria Argentinei, încât a căpătat caracter național și a devenit esența stilului latinoamerican.

Tango – este dansul improvizării, în care foarte mult contează ca partenerii să se audă și să se înțeleagă reciproc. Mișcarea în tango este un dialog dintre un bărbat și o femeie. Fiecare rotație, mișcare a mâinii exprimă o emoție, care se naște între doi parteneri. Tango – este un spectacol mic, în care dansatorii trăiesc o viață întreagă, plină de sentimente, de energie, pasiune, durere și iubire. 

Sunt așteptați toți doritorii de a petrece în ritm de tango seara de 12 decembrie.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu