La Muzeul de Etnografie și Istorie din Soroca este vernisată Expoziția „Constantin Stere, scriitor, jurist și promotor al Marii Uniri”

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Muzeul de Etnografie și Istorie din Soroca, organizează azi vernisarea expoziției Constantin Stere, scriitor, jurist și promotor al Marii Uniri”. 
Evenimentul se va desfășura în incinta Muzeul de Etnografie și Istorie din Soroca, cu începere de la ora 14.00. Despre personalitatea și opera lui Constantin Stere vor vorbi, în cadrul vernisajului, d-na Ana Bejan, președintele Asociației Culturale „Grigore Vieru” și dl. Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Etnografie și Istorie din Soroca.
Expoziția este alcătuită din 18 bannere, de dimensiuni 0,95 x 2,05 m, conţinând fotografii, date biografice, fragmente de proză, articole, aprecieri ale criticilor etc., expoziția urmărește parcursul biografic al lui Constantin Stere, figură emblematică a scenei politice românești din primele patru decenii ale secolului XX, unul din militanții cei mai activi ai Unirii Basarabiei cu România, de la a cărui naștere s-au împlinit anul acesta 150 de ani.  Aceasta va putea fi vizitată în perioada 1 – 29 decembrie 2015.
Sunt așteptați toți doritorii!
Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu