La Muzeul de Etnografie va avea loc prima ediție a Festivalului de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L”

Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Departamentul Cultură al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, organizează pe data de 5 ianuarie, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului, prima ediție a Festivalului de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L”, informează CultARTlife.

În cadrul festivalului vor fi interpretate colinde, în toată diversitatea și complexitatea tematicii și tipologiilor. Vor evolua formații folclorice și tineri soliști din localitățile rurale aferente Chișinăului. În recital vor fi prezentate colinde inedite, interpretate de cunoscuții cântăreți Suzana Popescu, Zinaida Bolboceanu, Dina Vrăjmașu și Tudor Ungureanu împreună cu formația „Ștefan Vodă” condusă de el, care vor încununa prima ediție a Festivalului de Colinde. 


Festivalul este organizat cu scopul propagării acestui gen inedit de muzică. Organizatorii își propun realizarea unui program de colinde separat de alte obiceiuri și datini ale perioadei respective a anului, selectând piesele în baza unor criterii de valori autentice, prezentate la un nivel artistic corespunzător. 
Evenimentul va avea loc pe data de 5 ianuarie 2016, ora 11:00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Sunt așteptați toți doritorii de a sărbători și a susține frumosul și temerarul îndemn al Festivalului de Colinde „Hristos se naște, slăviți-L”.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu