La VATRA va demara Festivalul „Satul de Crăciun”

Centrul Cultural VATRA pregăteşte cea de-a II-a ediție a Festivalului „Satul de Crăciun”, dedicat sărbătorilor creştine de Crăciun şi Anul Nou.

Astfel, pe data de 12 decembrie va fi dat start festivalului, cu o șezătoare. care va dura până la 8 ianuarie 2016. În această perioadă, vizitatorii vor putea savura din plin magia sărbătorilor creştine. Spiritul de sărbătoare va fi redat prin arhitectura şi decorul deosebit al Satului de Crăciun. Din decor nu va lipsi nici anul acesta scena sacră „Ieslea Naşterii lui Isus Hristos” din Betleem, constituită din statuiete de dimensiuni reale.

În premieră, de Sfântul Nicolae, pe 19-20 decembrie 2015, se va desfășura Marele Tîrg de Crăciun în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia de a procura produse naturale de casă, cârnățuri, afumături, jambon, brânzeturi, dulcețuri, dar și alte bunătăți pentru masa de Crăciun chiar direct de la producătorii autohtoni.

Programul artistic va fi susținut de colective de amatori din toate colţurile ţării care vor interpreta  colinde, cântece de Crăciun şi Urături de Anul Nou .

Festivalul Satul de Crăciun prevede un program artistic  pentru data de 25 decembrie și  7 ianuarie.

Programul culinar prevede interpretarea obiceiului „tăierea porcului” de «Ignat” şi pregătirea bucatelor tradiţionale de Crăciun de către gospodinele de la Vatra. 

Program:

12 decembrie – 8 ianuarie Satul de Crăciun (ed. a II-a)
• 12 – 13 decembrie Farmecele de Sfântul Andrei.
• 19 – 20 decembrie Marele Târg de Crăciun. Darurile lui Moș Nicolae.
• 25 decembrie Căldura serii de Crăciun.
• 26 – 27 decembrie Zile pline de colinde.
• 2 – 3 ianuarie Sorcova Vesela…
• 7 – 8 ianuarie De Crăciun devenim mai buni!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu