Târgul Naţional al Covorului a ajuns la cea de-a II-a ediție

Pe data de  12 decembrie 2015, între orele 11.00-17.00, la Moldexpo,  va avea loc cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional al Covorului sub genericul Covorul Dorului

Evenimentul este organizat în contextul elaborării dosarului de candidat Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor pentru înaintare în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova. Obiectivul evenimentului este de a promova ţesutul covoarelor şi ale altor textile din lână şi de a contribui la promovarea covoarelor basarabene pe plan naţional şi internaţional. 

Târgul Naţional al Covorului va conţine mai multe compartimente: Covorul Tradiţie,  Covorul Continuitate , Covorul «Nețesut» , Covorul Contemporaneitate, Covorul Prieten , Covorul Oaspete, Covorul sentimental.

În cadrul Târgului Naţional al Covorului se va desfășura și Gala Portului Popular de iarnă, care a ajuns la  cea de-a treia ediție. Publicul va cunoaște piesele de port confecționate din diferite țesături din pânză și din lână, Gala evidențiind particularitățile şi frumusețea portului nostru popular de iarnă.
Pe întreaga durată a evenimentului vor evolua artişti profesionişti, colective folclorice, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie, să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale, dar și să devină câștigătorii unor premii valoroase puse în joc la Tombolă.

Sunt așteptați toți doritorii! Intrarea este liberă!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu