Teatrul Satiricus ”I. L. Caragiale” are straie noi

În perioada 2012 – 2015, sediul Teatrului municipal Satiricus „Ion Luca Caragiale” s-a aflat în reconstrucție. Costurile pentru renovare au fost suportate de Consiliul municipal Chişinău, în acest scop fiind alocaţi, pe parcursul a 3 ani, peste 25 milioane lei.

Reconstrucţia sediului Teatrului a presupus edificarea a 2 nivele noi şi renovarea celor 2 săli de spectacole. Sala Mare a fost extinsă până la 350 de locuri, iar Sala Mică, de 50 de locuri, a fost renovată. Ambele săli de spectacole au fost dotate cu aparataj modern de iluminare şi de sunet. De menţionat că iniţial clădirea Teatrului Satiricus avea 2 nivele, cu o suprafaţă totală de 1741 metri pătraţi, în prezent însă imobilul are 4 nivele, inclusiv subsol şi mansardă, cu o suprafaţă totală de 2373 metri pătraţi.

După extindere, actorii teatrului dispun de cabine amenajate cu toate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii: tehnică, mobilier, baie. Teatrul mai dispune de o sală de balet spaţioasă, de sală de lectură, bibliotecă, 2 costumerii, spălătorie pentru costume, spaţii pentru păstrarea decorului şi a recuzitei, precum şi ateliere de croitorie, pictură şi tâmplărie.

Potrivit colectivului teatrului, renovarea făcută cu suportul municipalităţii este o investiţie în cultură şi un suport esenţial pentru buna activitate, în prag de aniversarea a 25 de ani de la fondarea instituţiei.  

Anna Casian-Musteață
Sursa - chisinau.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu