5 filme despre pictori și pictură pe care TREBUIE să le vezi!

Suntem obișnuiți ca în timpul liber să vizionăm tot felul de filme, mai puțin pe cele documentare. Și mult mai rar – pe cele dedicate artei.

De data aceasta, CultARTlife prezintă 5 filme documentare despre pictură, filme care sunt calea de debut în lumea picturii și care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine această artă.  Veți vedea cele mai mari capodopere ale artei mondiale și asculta punctele de vedere ale autorilor și criticilor.


1.Michelangelo Superstar - Anul: 2005, Țara: UE, Durata: 52 min.
Geniul epocii sale, un maestru în reprezentarea proporțiile corpului uman, Michelangelo a fost capabil de a crea o sculptură de o mare frumusețe și picturile murale sale la scară uimitoare.2.Călătoriile către pictură al fraților Cernețov (Художественные путешествия братьев Чернецовых) - Anul: 2005, Țara: Rusia, Durata: 00:26:25.
Este un film biografic despre pictorii ruși din secolul al 19-lea și despre frații Grigore și Nicanor Cernețov.

3.BBC: How Art Made the World - Anul: 2005, Țara: Marea Britanie, Durata: 5 părți ~ 50 de minute.
Documentarul povestește despre dezvoltarea  artei plastice, din cele mai vechi timpuri, până în prezent. De asemenea, prezintă marile descoperiri și realizări în domeniul artei și rolul jucat de acestea în dezvoltarea omenirii.


4.Istoria tainică a artei (Тайная история искусства) - Anul: 2005, Țara: Rusia, Durata: 10 episoade a câte 39 de minute.
Această serie de documentare își propune să dezvăluie latura penală a artei. Autorul Grigori Kozlov povestește despre furturi și falsuri de opere celebre, risipind miturile care au existat de zeci de ani.


5.The Divine Michelangelo - Anul: 2004, Țara: Marea Britanie, Durata: 01:57:40.
Documentarul povestește viața pictorului și sculptorului italian, Michelangelo Buonarroti, autorul marilor lucrări: Capela Sixtină, Statuia lui David și Cupola Sfântului Petru. 


 Vizionare plăcută!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu