A fost editat primul Calendar Științific pentru anul 2016La începutul anului a ieșit de sub tipar un alt fel de calendar – unul științific. Autorul acestuia este Dorian Furtună, iar Veaceslav Cebotari este promotorul. Calendarul Științific este un calendar ce promovează știința. În  paginile sale veți găsi nume și scurte biografii ale marilor savanți din toate timpurile, însoțite de  fotografia sau portretul acestora. 

Noi avem tot felul de calendare – religioase, bancare, erotice, de modă, cu desene animate, cu peisaje, cu pisici, cu imaginea propriei persoane – care stau afișate pe masă sau perete anul întreg. Aceste calendare transmit un anumit mesaj, care poate fi mai mult sau mai puțin consistent și util. Ne-am gândit că ne lipsește un calendar științific, unul care să ne ofere cunoștințe noi în fiecare lună, să ne familiarizeze cu lumea descoperirilor științifice, cu biografia marilor savanți”, scrie autorul pe pagina de Facebook. 


E un calendar pe care este inteligent să-l ai în casă, în oficiu și să-l faci cadou la început de an. Calendarul are 12 pagini, de un format A2, care poate fi afișat pe perete. Pe fiecare pagină fiind prezentați trei savanți, cu descoperirile lor principale.

Prin acest calendar științific ne-am propus să promovăm știința veritabilă, cea care a trecut testul timpului; promovăm descoperiri epocale, care ne-au schimbat viața și pe care e bine să le cunoaștem.  Și poate îi vom inspira pe unii tineri de la noi, care vor deveni cercetători și ne vor aduce pe viitor faima în întreaga lume”, mai menționează autorul.

Calendarul Științific 2016 costă 115 lei și poate fi procurat de aici.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu