Academia de Pictură Stati Art invită la vernsaj

În perioada 21 – 22 ianuarie 2016, la Academia de Pictură Stati Art vor avea loc vizionările semestriale, informează CultARTlife.

În cadrul vizionărilor vor fi expuse lucrările realizate de studenții Academiei pe parcursul primului semestru al anului de studii 2015 – 2016.

Sunt invitați toți doritorii, între orele 09:00 - 16:00.

Academia de Pictură „Stati Art” (APSA) este prima instituţie de învăţământ superior privată din Republica Moldova care formează artişti plastici şi pedagogi în domeniul artelor plastice. APSA îşi lansează activitatea în colaborare cu Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, începând cu anul de studii 2015-2016 şi beneficiază de suport din partea Fundaţiilor care susţin tinerii talentaţi, „Voice of Art” şi „Stati Art”.


APSA funcţionează în strictă conformitate cu prevederile Procesului de la Bologna din care Republica Moldova face parte.

APSA pune în prim-plan studiul academic al picturii şi desenului de şevalet, subliniind totodată trăsăturile de creativitate ale tinerilor talentaţi, fiind axată pe dezvoltarea competenţelor personale şi profesionale în domeniul artelor plastice.

Misiunea de bază a APSA o constituie formarea unor specialişti cu posibilităţi reale de integrare rapidă şi eficientă în domeniul artelor plastice, cât şi pregătirea profesorilor de educaţie artistică. APSA oferă studenţilor un înalt nivel de educaţie vizuală prin metode de învăţământ care valorifică pictura academică, tradiţia cultural-artistică şi asimilează forme de limbaj artistic contemporan.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu