Francois Berleand - actorul francez cu rădăcini basarabene

Actorul francez Francois Berleand a venit la Chişinău ca să afle mai multe despre originea lui, informează CultARTlife, cu referire la Canal2. Acesta este  feciorul unui basarabean de origine evreiască, care, acum un secol, a emigrat. Numele lui, însă, mai figurează prin arhive, acolo unde îl caută şi vedeta.

Actorul a acceptat provocarea jurnaliștilor de la televiziunea France 2 de a filma un documentar despre viața lui și a venit în țara natală a tatălui său pentru a-și descoperi originile moldovenești.


”Așa se face că tatăl și bunelul meu s-au născut aici. Eu merg pe urmele străbuneilor mei. Este bulversant pentru mine. Este foarte emoționant”, a spus actorul francez, Francois Berleand.

Artistul a descoperit cu uimire că în Franța mai există și alte persoane celebre care au legătură cu spațiul dintre Prut și Nistru.

Deocamdată, Francois Berleand nu a reușit să vadă prea multe în Chișinău, însă vinul l-a convins că merită să revină în patria lui istorică.

Câteva dintre filmele care l-au făcut celebru pe Francois Berleand sunt „Les choristes”, „Mon ideal” și „Ma petite entreprise”.

Documentarul despre originile moldovenești ale actorului francez va fi difuzat spre sfârșitul acestui an.

Sursa – Canal2

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu