La Chișinău și Bălți vor fi organizate acţiuni culturale dedicate lui Matei Vişniec

Scriitorul şi publicistul român, Matei Vişniec, pregăteşte în luna martie o surpriză pentru amatorii de teatru din Chişinău şi Bălţi. Cu ocazia împlinirii a 60 de ani, Matei Vişniec, va organiza mai multe acţiuni culturale, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„De la 23 până la 28 martie la Chișinău vor demara spectacole în cadrul Zilelor Matei Vişniec. La acest minifestival teatrele din Republica Moldova vor prezenta spectacole după piesele lui Matei Vişniec, la Teatrul „Satiricus I. L. Caragiale” fiind organizat și un târg de carte, vom lansa și ultima lui piesă” a menționat  preşedintele Uniunii Teatrale din Republica Moldova, Sandu Grecu.


De menţionat că scriitorul şi publicistul român Matei Vişniec este originar din Rădăuţi, România. El este stabilit din 1987 cu traiul în Franţa unde activează la Radio France Internationale. Piesele lui sunt jucate în peste 30 de ţări. Laureat al mai multor premii, inclusiv din partea Academiei Române, creaţia lui Matei Vişniec a fost şi tema unor teze de doctorat.

Sursa - TRM

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu