La mulți ani, Emilian Crețu!

Actorul Emilian Crețu s-a născut pe data de 5 ianuarie 1987, în satul Negureni, Telenești.

Și-a făcut studiileăn perioada 2005–2009 la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice,  Chişinău, Actor, Teatru, Cinema, în clasa lui Anatol Durbală.

În anul 2009 a activat în calitate de actor la Teatrul Rus de Stat „A. P. Cehov”, Chişinău, iar din 2009  până în prezent este actor la Teatrul „Eugene Ionesco”, Chişinău.

De asemenea, mai activează în calitate de stilist make-up la  „Jurnal TV” și lector la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Chişinău.


Pe parcursul carierei a jucat nenumărate roluri, printre care: Emil- „Violenţa, o istorie de dragoste”, regie Benno Voorham ( Suedia) 2014; Bernard, Polițist – ”Iubirea la Proști” după un text de Francis Veber, regie Chris Nedeea ( România), 2013; Fratele lui Iosif – ” Iosif și amanta sa” de Val Butnaru, regie Petru Vutcărău, 2012; Kemp – „Veghe” de Morris Panych, regia Veaceslav Sambriş, 2010; Giacomo – „Arta Comediei” de Eduardo de Filippo, regia Vitalie Drucec, 2009; Gregori –  „Romeo şi Julieta” după William Shakespeare, regia M. Chris Nedeea (România), 2009; Oaspete – „Chiriţa în provincie” după Vasile Alecsandri, regia Petru Vutcărău, 2009 (toate la Teatrul „Eugene Ionesco”).

Este cunoscut și în lumea virtuală, pe rețelele de socializare, pentru emisiunea ce o realizează ”Da, sunt român”, unde interpretează rolul Limbii Române pe patul de moarte.

Anna Casian-Musteață
Foto – facebook.com/emilian.cretu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu