La mulți ani, Ion Grosu!

Actorul Ion Grosu s-a născut  la 12 ianuarie 1969, în satul Buţeni, Hînceşti.

În perioada 1989-1994 și-a făcut studiile la  Institutul de Arte ”G. Muzicescu”, Catedra regie-teatru.

Ion Grosu a activat în componenţa a două teatre: „Ion Creangă”, în perioada 1992 – 1994,  şi „Satiricus I.L.Caragiale”, din 1994 până în prezent. 

Încă de la începutul carierei sale artistice, a jucat în rolul titular din spectacolul „Sânzeana şi Pepelea”, dând dovadă de mult har artistic şi intuiţie scenică. A interpretat numeroase roluri, oferind fiecăruia personalitate, printre care: Mitică – Pacea în jurul războiului de Iulian Filip; Pepelea - Arvinte şi Pepelea de Vasile Alecsandri; Muşchetarul - Moliere de Mihail Bulgakov ; Soţul - Triunghiul păcatului după Tudor Muşatescu ; Parlamentarul - Hercule de Fr.Durrenmatt; Garcia - Carmen de Prosper Merimee; Primul chelner - Salvaţi America! de Dumitru Crudu; Poetul-Deputat - Golanii revoluţiei moldave de Constantin Cheianu; Omul primitiv - Dictatorul de Andrei Strâmbeanu; Aviola - Caligula de Yozef Toman; Artur - Maimuţa în baie de Irina Nechit; Ofițerul polițist - Țara asta, a uitat de noi… de Constantin Cheianu.


Se produce în filme artistice de scurt metraj, în emisiuni şi spectacole ale teleradiodifuziunii naţionale, în special, în cele de divertisment.

Anna Casian-Musteață
Foto – satiricus.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu