La mulți ani, Maria Corini!

Maria Corini s-a născut la 15 ianuarie 1960, în satul Antonești, raionul Cantemir. În anul 1977 a absolvit școala medie din satul natal, dupa care a urmat Școala Pedagogică "A.S. Macarenco" din orașul Cahul, pe care a absolvit-o cu mențiune. Timp de 24 de ani a activat în calitate de educatoare, dintre care ultimii 10 ani a deținut funcția de director al grădiniței din satul Leca.

În anul 2004 a plecat în Italia, iar dupa 1 an de aflare acolo a început să scrie versuri cu metafore în limba italiană. Dupa mulți ani a fost descoperită și invitată să participe la diverse concursuri naționale și internaționale, organizate de către băștinași în diferite regiuni ale Italiei.


La sfârșitul anului 2011 a câștigat primul premiu, dupa care (până în 2014) au urmat și altele. Din 13 concursuri la care a participat, la 11 este învingătoare, primind Premiul întâi de Poetă Străină, trei trofeie și diferite diplome. De asemenea, în 7 antologii, alături de poeți și scriitori valoroși din Italia, au fost publicate și poeziile Mariei Corini. De asemenea, a mai publicat și într-o antologie din Canada, închinată Marelui Eminescu.

Este autoarea a 3 cărți: ”În liniștea gândului” (2006) – carte de poezii cu tematică variată, încheiată cu cugetări, desenele aparținându-i; ”Il volto della anima” (2014) – carte de poezii și cugetări; ”Snop de raze aurii” (2015)– carte de poezii pentru copii, redactată de Mihai Vâlcu și ilustrată de Cristina Covrig.

Anna Casian-Musteață
Sursa foto - Facebook

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu