La mulți ani, Victor Drumi!

Actorul Victor Drumi s-a născut la 24 ianuarie 1950. În anul 1972 a absolvit Institutul de Stat al Artelor "G. Muzicescu" din Chișinău. Din același an este angajat în trupa Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Bălți, iar din 2000 activează în calitate de actor la Teatrul Național "Mihai Eminescu".

Pe parcursul carierei a jucat în nenumărate piese de teatru, interpretând diverse roluri, printre care: Eftimii, Grecu – „Iorgu de la Sadagura” de V. Alecsandri; Scurtu – „Noroc în casă nouă” de S. Dagl; Cupidon – „Prinţul cocoşat” de F. Coni; Cârciog – „Doi morţi vii” de V. Alecsandri; Tudor – „Frunza de la urmă” de A. Ciubotaru; Ministrul – „Frumos şi Sfânt” de I. Druţă; Boierul – „George Dandin” de J. B. Moliere; Spancioc – „Bastarzii” de D. Matcovschi; Statuia – „Zăpezile de altădată” de D. Solomon; Kislearskii – „12 scaune” de Ilf şi Petrov, etc.


Victor Drumi este regizorul spectacolului „Micul Flaşnetar” de L. Ustinov.

Actorul deține titlul de Maestru în Artă, iar în anul 2004 a obținut Premiul pentru "Cel mai bun rol masculin" plan II, (pentru rolul lui Spancioc în spectacolul "Bastarzii"). 

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu