Lilu: ” Suntem săraci… nu avem nimic în buzunare… nu avem nimic în suflete”Prezentatoarea Tv, Lilu (Lilia Ojovan) a postat recent un articol pe site-ul său, intitulat ”Durere”. Lilu ne îndeamnă să fim mai buni, mai informați și să nu judecăm pe nimeni. 

Citiți mai jos mesajul ei:

”Durere, repulsie, jale, dezgust, supărare – toate sfreledesc sufletul meu mai adânc zilele astea. Pentru că în tot ce vedem, asistăm la ultima cădere morală a naţiunii noastre, a poporului care a uitat să îşi joace horele vesele în centrul satului, acum vine în centrul ţării să strige pentru ce nu ştie şi ce nu simte. M-a durut cum cei care avem norocul să fim mai conştienţi, să fim mai informaţi ne permitem să judecăm oameni sărmani, oameni şantajaţi, oameni descurajaţi.


De ce să ne numim unii pe alţii „dobitoci”, poate cineva dintre oamenii de acolo ar fi putut fi mama ta, care nu are cu ce să îţi cumpere cizme de iarnă şi tu umbli încălţat în papucii fratelului mai mare, în care bate vântul şi îţi amorţesc degetele de frig. Poate unul dintre bărbaţii oropsiţi de acolo ar fi putut fi unchiul tău, care primeşte un salariu mizer de 1500 de lei, din care cu greu de îşi poate hrăni familia, şi dacă nu venea, ar fi poate ajuns doamne fereşte în şopronul casei, cedând în faţa sorţii. E comod să comentezi şi să îi judeci pe alţii când eşti dincolo unde e sigur şi ai un loc călduţ, sau unde părinţii te sponsorizează să trăieşti pe picior mare. Eu m-am născut în sat. Eu merg în fiecare lună acolo. Eu ştiu că oamenii noştri nu mai aşteaptă nimic de la politicieni, ei aşteaptă ploaie – să aibă ce strânge de pe dealuri, să aibă cu ce hrăni vitele şi ce să mănânce şi ei.

Atât de mult ne-a bătut ploaia cu pietrele politice în ultimii ani, încât am rămas numai un ciot care abia de se ţine în pământ. Nu avem în ce crede, pentru că de prea multe ori am crezut, ca apoi acei oameni care se băteau cu pumnul în piept să ne arate cealaltă parte a corpului, fără ruşine, fără scrupule. Nu mai avem speranţă, pentru că am tot sperat şi de prea multe ori i-am folosit vieţile Speranţei la toate alegerile făcute. De fapt nu ştim să alegem, pentru că nu am fost învăţaţi asta. În şcolile noastre ne învaţă cum să fim roboţei ascultători ai sistemului, să dăm răspunsuri pe dinafară învăţate, fără a ne pune întrebări. S-au închis şcolile din sate, se dărâmă casele de cultură pe la colţuri udate de cei care mai au un singur crez – băutura. Locul unde oamenii din sat din sat se întâlnesc e magazinul sau barul, acolo unde îşi varsă amarul şi creierul.

Suntem cu toţii vinovaţi de ceea ce am ajuns, pentru că şi politicienii tot din rândurile noastre se ridică. Ei reprezintă ceea ce suntem noi.

Suntem săraci… nu avem nimic în buzunare… nu avem nimic în suflete.”

Sursa - Lilu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu