Ludmila Bijoux – ”Mediul on-line este mai mult decât suficient pentru a te promova, dacă faci lucrări calitative pentru a fi recomandată și altcuiva”

Ludmila este o mămică tânără  care meșterește cutii pentru bijuterii, utilizând tehnica ”decoupage”. Deși crează și bentițe, agrafe, coliere, totuși această tehnică îi este cea mai dragă și experimentează ori de câte ori are ocazia. Despre pasiunea ei aflați din interviul de mai jos.


Când ai început să meșterești?
Am început să meșteresc bijuterii cu aproximativ 1 an în urmă. Prima lucrare a fost o agrafă făcută pentru fetița mea. De fapt, de la o agrafă a început totul, apoi au urmat alte lucrări. 

În mediul on-line ești cunoscută ca Ludmila Bijoux. De ce acest nume?
Printre primele mele lucrări au fost  bijuteriile și brățările handmade. Astfel, am hotărât să îmi fac un profil aparte pe facebook, dându-i numele „Bijoux” care, în traducere din limba franceză, însemnă “Bijuterii”.

Am observat că utilizezi mai multe tehnici. Care dintre acestea îți este mai aproape?
În ultimul timp realizez doar cutii pentru păstrarea bijuteriilor, dar mai fac, între timp și câte o agrafă, o bentiță, etc,  pentru fetița mea sau câte un colier pentru mine.De unde faci rost de materia primă cu care lucrezi?
Depinde și de lucrul pe care-l fac. Lucrările sunt variate, din diferite domenii, respectiv și magazinele de unde fac rost de materiale sunt diverse.

Mergi la expozițiile organizate pentru meșterii hand-made?
Fiind abia la început de cale, am participat doar la 2 târguri.Pentru tine este o afacere sau faci asta doar din plăcere?
O fac din plăcere. Îmi place nespus de mult tehnica decoupage. Eu demult vroiam să achiziționez un organizator pentru bijuteriile mele și așa am decis să-mi fac singură unul.

Spre deosebire de celelalte meșterițe, tu cu ce vii nou pe piață?
Nu vreau să fac  nimănui concurență. Meșteresc în primul rând pentru persoanele dragi mie, oferindu-le cu orice ocazie o atenție, un mic dar.Cine sunt clientele tale?
Sunt doamne și domnișoare pe care nu le cunosc personal. Cred că sunt persoanele cărora le place ceea ce fac, deoarece am avut și comenzi repetate.

Mediul on-line este o cale eficientă de promovare sau mai este nevoie și de altceva?
Cred ca este mai mult decât suficient, dacă știi cum să te promovezi și dacă  faci lucrări calitative pentru a fi recomandată și altcuiva.Ce reprezintă pentru tine bijuteriile hand-made?
Bijuteriile handmade pentru mine sunt lucrări unicate, originale și care nu se pot reface (doar dacă e vorba de același meșter, și oricum nu vor fi identice).

Care este sfatul tău pentru cei care abia pășesc în lumea hand-made-ului?
Să dea frâu liber imaginației și dacă le iese bine handmade-ul, să se informeze din lumea virtuală și despre procesele tehnice. Cel mai important lucru: trebuie să-ți placă ceea ce faci.Ești administratoarea grupului ”Idei și lucrări creative handmade” de pe Facebook. Cu ce scop ai creat acest grup?
Am creat acest grup cu scopul ca, găsind careva idei interesante de pe net, să le împart și cu alții. Îmi doresc ca acest grup să fie o sursă de inspirație pentru cei ce iubesc lucrările manuale și nu neapărat pentru meșterițele experimentate, care fac handmade pentru a câștiga un ban. Vreau ca el să servească drept inspirație pentru mamele care vor să creeze ceva pentru picii lor, profesoarele de clasele primare, educatorii de gradiniță, care să poată pune în practică activitățile postate aici. De asemenea, grupul este și pentru persoanele care, creând ceva deosebit, să poată posta aici,  inspirând și pe alții.

Mult succes în ceea ce faci!

Anna Casian-Musteață
Foto – arhiva personală

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu