O expoziție internațională cu opera lui Leonardo da Vinci va fi deschisă la Chișinău

Pe data de 1 februarie curent, în premieră pentru Republica Moldova, la Muzeul Național de Istorie, va fi deschisă cea mai vastă expoziție internațională dedicată operei marelui Leonardo da Vinci, informează CultARTlife.
 
Expoziția cuprinde 200 de exponate care au făcut înconjurul lumii, aceasta fiind unica și cea mai extinsă expoziție mobilă creată de Compania australiană "Grande Exhibition", în colaborare cu Muzeul “Leonardo da Vinci Museo” din Italia. Toate exponatele sunt create de artizani italieni dupa manuscrisele lui Leonardo, unde au fost folosite tehnici unicalele și materiale din Epoca Renașterii. Expoziția îl reprezintă pe geniul Leonardo ca inventator, om de știință și inginer.


În sălile Muzeului Național de Istorie vizitatorii vor avea ocazia de a vedea  exponate ca : tanc, aqoualang, aparat de zbor, bicicletă, parașută, submarină, un oraș perfect și multe alte invenții ale lui Leonardo da Vinci, din secolul XV. 

De asemenea, Expoziția “Invențiile Da Vinci” cuprinde și cele mai renumite manuscrise și notele de anatomie a lui Da Vinci.

O atenție specială este acordaăa secțiunii dedicate tablourilor lui Da Vinci. În Formatul 3D vizitatorii vor vedea capodoperele “Mona Lisa”, “Cina cea de taină”, “Omul Vitruvian” și unica sculptură a artistului “Calul Sforta”.

Această expoziție este inedită prin faptul că:dezvăluie amploarea lucrărilor lui Da Vinci în 9 domenii: fizică, matematică, mecanică, inginerie civilă și militară, anatomie, hidraulică, aeronautică, Arta renașterii și cercetarea științifică; le permite vizitatorilor să studieze materialul interactiv; povestește istoria principalelor opere ale lui Da Vinci folosind cele mai moderene tehnologii; face o paralelă între lucrările lui Leonadro și tehmologiile moderne ale ingineriei; prezintă mai mult de 60 de  modele în mărime naturală cu explicație a teoriei și sarcinilor fiecărei invenții.

Expoziția “Invențiile Da Vinci”  a fost creată în anul 2006 de către  Compania australiană "Grande Exhibition", în colaborare cu Muzeul “Leonardo da Vinci Museo” din Italia. Până în prezent aceasta a fost expusă vizitatorilor din USA, America Latină, Africa de Sud, Japonia, Rusia, Maria Britanie, Europa de Vest. A fost vizitată de  milioane de omaneni din întreaga lume.

Expoziția nu are limite de vârstă, de aceea sunt așteptați toți doritorii!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu