Programul manifestațiilor artistice dedicate Zilei Naționale a Culturii

Cu ocazia Zinei Naționale a Culturii, marcată în fiecare an la 15 ianuarie, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, organizează un șir de manifestații, informează CultARTlife.

Astfel, sărbătoarea va demara la ora 10.00, cu depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, iar la ora 10.15, în același loc, va avea loc un Recital literar-artistic  ”Pururi tânăr, înfășurat în manta-mi...”.


Începând cu ora 11:00, la Academia de Științe a Moldovei, ministrul în exercițiu al Culturii Monica Babuc va susține o prelegere publică cu genericul „Viziune integratoare asupra culturii din Republica Moldova: retrospectivă si provocări”.

Tot în această zi, începând cu ora 17:00, la Palatul Republicii se va desfășura Gala Premiilor anuale ale Ministerului Culturii, acordate pentru cele mai reprezentative creaţii în domeniul literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei, artelor plastice, biblioteconomiei, restaurării, conservării patrimoniului cultural şi al muzeografiei în anul 2015. 

Totodată, direcțiile și secțiile raionale de cultură vor desfășura în teritoriu un șir de manifestări culturale prilejuite Zilei Naționale a Culturii.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu