Teatrul Național „Mihai Eminescu” merge într-un turneu în România

În perioada 19-25 ianuarie 2016, Teatrul  Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău va întreprinde un turneu în România, în cadrul proiectului „Teatru românesc  la  Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”.

În cadrul spectacolelor, actorii noștri vor prezenta la Bucureşti, în Sala Studio a Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”, două dintre cele mai solicitate spectacole din repertoriul curent: „Casa de pe graniţă” (20 ianuarie) de Slawomir Mrozek, regie Agnieszka Korytkowska-Mazur, și „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian” (21 ianuarie), de Eduardo de Filippo, regie Alexandru Vasilache.


Totodată, pe data de 24 ianuarie, curent, publicul ieșean va putea viziona spectacolele sus-menționate, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

În acest context, menționăm că în baza Contractului de Parteneriat  semnat  între Teatrele Naţionale „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti,Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iaşi şi „Mihai Eminescu” din Chişinău, în perioada  22-24  martie 2016, Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti va prezenta la Chişinău, patru reprezentaţii ale următoarelor spectacole: „Butoiul cu pulbere” de Dejan Dukovski, regie Felix Alexa și „Douăzeci de ani în Siberia”  de Anița Nandriș-Cudla, regie Sorin Misirianțu. La rândul său, pe data de 26 şi 27 martie, curent,  Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iaşi va juca următoarele spectacole: „Pălăria florentină” de Eugène Labiche, în regia lui Silviu Purcărete, plus un spectacol-surpriză.

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, ediția 2016 este o prelungire a proiectului demarat în 2014, care s-a bucurat de un imens succes și reprezintă cel mai amplu schimb cultural între Teatrele Naţionale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu