Viorica Josu – meșterița care își dorește să creeze bijuterii pentru Regina Angliei

Tânăra meșteriță hand made Viorica Josu crează de când se ține minte. Din acest motiv a ales să își facă studiile la Facultatea de Arte Plastice și Design. Deși a experimentat mai multe tehnici, a rămas pasionată de o tehnică extrem de interesantă - wirw wrap – puțin cunoscută în țara noastră. Mai multe despre preferințele meșteriței aflați din interviul de mai jos.


Când ai început să meșterești?
Meșteresc de când mă știu. De mică stricam hainele mamei (râde). În urmă cu câțiva ani  am fost impresionată de colierele maxi și gen „guleraș” pe care le decoram cu diferite tipuri de mărgele, însă asta repede m-a plictisit. După ceva vreme am început din nou să cos când, întâmplător, pe internet am văzut o lucrare în tehnica wire wrap care m-a lăsat de-a dreptul impresionată. La scurt timp am mers și mi-am cumpărat toate cele necesare pentru a începe experimentele.

 Care a fost prima lucrare și cine te-a susținut să continui?
Prima lucrare o am și acum. Este o brățară decorată cu pietre roșii. Unul din veșnicii susținători a fost și este tata care, indiferent de ce încerc să fac, mă susține și are încredere în mine. La fel, am fost susținută de prietenul meu care, de fiecare dată când mă vedea că mă enervez sau când ceva nu îmi ieșea, mereu mă încuraja și îmi spunea să mai încerc și să nu mă dau bătută.E greu să găsești materia primă pentru crearea bijuteriilor?
De la început îmi era mai greu că nu știam de unde să o găsesc, dar acum asta nu e o problemă.

Cu ce metale lucrezi?
Lucrez numai cu cupru și nu întâmplător am ales acest metal. Cuprul are beneficii pentru organismul uman, cum ar fi: ajută la creșterea rezistenței la îmbolnăvire, are efect antianemic, tonic și imuno-protectiv, ajută la tratarea alergiilor, eczemelor și a rănilor și nu provoacă alergii. Apoi un detaliu foarte important, este un metal care nu ruginește și este foarte ușor de curățat! 

Cu ce vii tu nou pe piața handmade și de ce femeile ar trebui să poarte bijuteriile confecționate de tine?
Vin cu niște bijuterii absolut diferite de ceea ce avem noi pe piață la moment, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere estetic. Bijuteriile au un design unic. Achiziționând o bijuterie VioBijoux fiecare femeie foate fi sigură ca nimeni alt cineva nu are un model  ca al ei. Meșterești bijuterii pentru a avea profit din asta sau o faci doar din plăcere?
O fac atât din plăcere, cât și pentru profit. Dar până a avea un profit din această pasiune, am foarte mult de muncit, plus că este ceva nou și piața trebuie educată pentru un produs nou.

Faptul că ai studiat la Facultatea de Arte Plastice și Design te ajută la crearea bijuteriilor?
Sigur că mă ajută. Acolo mi-am dezvoltat imaginația, creativitatea, cunoștințele în materie de culori, combinații  și multe altele, am învățat să dau frâu emoțiilor și să creez.Ce planuri de viitor ai? Deschizi un butic, îți extinzi afacerea?
Pe viitor am multe planuri. Cel mai mult îmi doresc să am cât mai multe cliente mulțumite. Îmi mai doresc un butic de tip atelier, dar unde să nu fie numai bijuterii, dar multe alte lucruri create manual. Nu în ultimul rând, îmi doresc să învăț  giuvaiergie ca să pot lucra și cu metale scumpe.

Cine este Viorica Josu?
Josu Viorica este fiica celor mai minunați părinți, eleva cea mai indisciplinată, studenta neresponsabilă, absolventa cursului de Coaching AngryBusiness, curs care m-a ajutat foarte mult, am obținut cunoștințe în domeniu afacerilor într-un timp foarte scurt, coaching-ul m-a făcut să am mai multă încredere mine. Viorica Josu este nu în ultimul rând fata care își dorește să creeze bijuterii pentru Regina Angliei.Mult succes în ceea ce faci și cât mai multe cliente!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu