5 bloguri culinare din Moldova recomandate de CultARTlife

Majoritatea femeilor sunt în pană de idei atunci când trebuie să pregătească  ceva gustos pentru familie. Pe lângă cartea cu rețete pe care fiecare o are în casă, ar fi bine să urmăriți și blogurile culinare, care vă pot servi drept sursă de inspirație pentru a crea adevărate opere culinare chiar în bucătăria voastră. CultARtlife a făcut un top 5 al celor mai citite bloguri culinare din Moldova.


Doi epicurieni, Elena și Marcel, alias ELMA, un bucătar și un fotograf, ambii  amatori, au decis să împărtășească lumii viziunea lor despre plăcerile gustative și vizuale. ”Un blog despre plăceri gastronomice, făcut din plăcere”, susțin autorii. Pe acest blog găsiți rețete diverse, de la deserturi, până la bucate din carne, ouă, pește. Dacă vreți să știți cum să preparați prepelițe caramelizate, galete cu căpșuni sau aumônières, trebuie neapărat să vizitați Blogul Epicurian.

Blogul cu cele mai gustoșele rețete culinare este scris de Ceslava, o moldoveancă stabilită cu traiul în Japonia. Inspirată din caietul cu rețete al mamei, dar și din bucătăria japoneză, Ceslava  propune o diversitate de feluri de mâncare. ”Blogul se adresează în special amatorilor, care doresc să prepare o mâncare delicioasă, sănătoasă  și ușor de pregătit acasă în bucătărie, cât să și învețe a o servi frumos. Vă propun o plimbare printre diferite rețete, arome, gusturi și imagini culinare din bucătăria mea”, spune autoarea blogului Gustoșel.

Autoarea blogului colorat este originară și ea din Republica Moldova și se numește Sorina Nidelcu, stabilită în Franța. ”Fotografia este pasiunea mea. Pe lângă această activitate captivantă îmi place  să și gătesc câteodată”, susține Sorina. Din pasiunea pentru gătit s-a născut acest blog, unul cu rețete variate, pentru toate gusturile, inspirate din cărți, de pe net sau inventate de autoare.

Ana, autoarea blogului Bucătăresele, spune că în bucătărie se simte ca peștele în apă. A creat blogul pentru a împărtăși din experiența sa cu toți cei ce îndrăgesc arta culinară. ”Viziunile mele referitor la mâncare și gătit au fost influențate de Jamie Oliver și Julia Child, care m-au convins că oricine poate găti și că e nevoie doar de multă voință. Iar Gordon Ramsey m-a învățat să tind mereu spre perfecțiune”, susține Ana.  Dacă doriți să creai delicii culinare în propria bucătărie, trebuie  să vizitați blogul Bucătăresele.

Valerie’s Food este un proiect realizat de doi tineri îndrăgostiți de mâncarea sănătoasă – Valerie și Maxim. Aici veți găsi rețete ușor de preparat și gustoase din bucătăria tradițională și internațională, dar și Decorații în stil modern, vintage și în dependență de sezon. ”Vesela o aleg cu atenție sporită, pentru a evidenția culoarea și forma preparatelor culinare”, spune Valerie.Vizitând blogul Valerie’s Food veți înțelege că nu este greu să gătești și că cea mai gustoasă mâncare o găsești... la tine acasă!

Spor la gătit și Poftă bună să aveți!

Anna Casian-Musteață

Un comentariu:

  1. Și aici tot găsiți niște rețete de torturi, prăjituri, mîncare tradițională, dar și mexicană - http://danielagorincioi.blogspot.md/p/retete-de-torturi-si-prajituri.html

    RăspundețiȘtergere