5 filme pe care să le vezi de Ziua Îndrăgostiților și Dragobete

Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele sunt zilele tocmai potrivite pentru a viziona cele mai frumoase filme de dragoste din istoria cinematografiei. CultARTlife a pregătit o listă cu 5 filme de dragoste pe care să le urmărești alături de persoana iubită. Vizionare Plăcută!


1.Floarea de cactus (1969) - Toni Simmons (Goldie Hawn), o inocentă și fermecătoare tânără de 21 de ani, crede că iubitul ei, dr. Julian Winston, mult mai în vârstă și foarte... însurat, nu-și poate părăsi soția din cauza copiilor pe care-i au împreună. Dar, în realitate, Julian nu are nici un copil. Ba, mai mult, nu are nici soție. Dar spune că are, pentru că îi este teamă de modul în care poate evolua chiar și cea mai nevinovată relație. Relația cu Toni evoluează neașteptat, în sensul că, de această dată, Julian are de gând să se implice serios. Numai ca Toni vrea să o cunoască pe soția doctorului, iar acesta aranjează ca rolul să fie interpretat chiar de asistenta sa. Situația se complică însă când Toni începe să o simpatizeze pe așa-zisa soție, ba mai mult, să-i plângă de milă!

2. Amor la Roma (2010) - Exact atunci când nu mai credea în existența unei relații perfecte, Beth (Kristen Bell) găsește dragostea adevărată! Beth este o ambițioasă tânără din New York, cu un program extrem de încărcat. Atunci când sora ei o anunță că se mărită cu un italian pe care îl cunoscuse de doar două săptămâni, este destul de sceptică, dar lasă totul la o parte și pleacă la Roma. De fapt, Beth abia aștepta să părăsească New Yorkul, fiind deziluzionată de tot ceea ce a avut parte până acum din punct de vedere sentimental și este convinsă că viața nu îi va oferi niciodată o relație perfectă.  Domnișoară de onoare la nunta surorii ei, Beth se simte atrasă de jurnalistul Nick (Josh Duhamel), cavalerul de onoare. În ciuda eforturilor de a-l cuceri, seara se termină cu o mare dezamăgire pentru ea: îl vede pe Nick în compania unei italience focoase. Nervoasă, Beth declară război iubirii și fură, în chip de sfidare a destinului, câteva monede din celebra fântână a dragostei din Roma.  Inexplicabil, toți cei care aruncaseră acele monezi în acea fântână, sperând în îndeplinirea dorințelor, se îndrăgostesc la nebunie de Beth. Prin urmare, femeia care credea că nu va întâlni niciodată dragostea, are parte de mai mult decât poate duce. Printre "pretendenți" se numără un magnat din industria cârnaților - Al Russo (Danny DeVitto), un magician de stradă - Lance (Jon Heder), un pictor - Antonio (Will Arnett) și un model încrezut - Gale (Dax Shepard). Aceștia o copleșesc cu daruri și atenția la care nu sperase niciodată. Pe toți îi respinge fără să stea pe gânduri, însă adevăratele probleme apar atunci când Nick începe să îi facă și el curte. Oare această dragoste este reală sau doar o consecință a gestului ei nesăbuit?

3. Love story (1970) - Toată lumea iubeşte Love Story! Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodată rămâne în acelaşi timp şi printre cele mai populare. Această poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viaţă – cel mai mare succes Paramount la vremea sa – a primit şapte nominalizări la Oscar (între care şi nominalizarea pentru cel mai bun film), câştigând un premiu pentru coloana sonoră excepţională, semnată de Francis Lai. Încă din timpul filmărilor la Love Story, realizatorii au ştiut că vor reuşi ceva special – atât de special încât Erich Segal a dat imediat formă celei mai bine vândute cărţi a sa, din scenariul ce îi aparţinea. Cei doi actori, Ryan O’Neal şi Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizări la Oscar şi au ajuns peste noapte senzaţii în lumea cinematografiei, pentru portretizarea deosebită a celor doi tineri care trec peste barierele sociale, se căsătoresc şi, în final, se confruntă cu criza vieţii lor.

4. 500 de zile cu Summer (2009) - om (Joseph Gordon-Levitt) este un arhitect aspirant care se întreţine în momentul de faţă scriind felicitări pentru o companie. După ce se întâlneşte cu noua secretară a şefului său, încântătoarea Summer (Zooey Deschanel), Tom descoperă că are o mulţime de lucruri în comun cu ea, în ciuda faptului că aceasta pare să nu fie de nasul lui. Nu trece mult timp, iar Tom este pur şi simplu cucerit de Summer. Tot ce este în mintea lui e Summer. El crede cu tărie în conceptul de suflete pereche şi e convins că şi l-a găsit, în sfârşit, pe al lui. Din păcate pentru el, Summer vede adevărata dragoste ca pe nişte basme şi nu caută romantism. Tom nu se lasă şi vrea s-o convingă că se înşeală şi dragostea lor este una reală.

5. Ca pe vremuri (1980) - Scriitorul Nick Gardenia este rapit din casa sa din California si fortat sa jefuiasca o banca. Acum un fugar, el cauta ajutor din partea fostei, Glenda. Insa, ea este acum un aparator public ce s-a recasatorit cu un procuror.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu