A doua rundă de bibliotecari rurali instruiţi la Centrul Regional de Formare Novateca Rîşcani

Centrul Regional de Formare Novateca Rîşcani a organizat în perioada 22 ianuarie - 29 ianuarie 2016 cursul de instruire în vederea pregătirii a 9 bibliotecari din bibliotecile publice rurale din rnul Rîşcani: s.Horodişte, s.Singureni, s.Hiliuţi, s.Petruşeni, s.Nihoreni, s.Şaptebani, s.Recea, s.Branişte, s.Varatic.

Cursul de instruire s-a desfășurat în incinta Centrului Regional de Formare Novateca din cadrul Bibliotecii Publice Orăşeneşti Rîşcani unde formatorii Tatiana Foliușneac și Olga Burac s-au axat pe două subiecte: “Biblioteca Modernă” (1 zi), “Tehnologia Informației și Managementul calculatorului” (5 zile). 


Coordonatorul proiectului naţional Novateca în rnul Rîşcani, dna Sacaliuc Galina, a monitorizat desfăşurarea activităţilor de instruire şi a indicat paşii post-instruire pentru bibliotecarii din a doua rundă.  

Ca urmare a participării la curs, bibliotecarii au asimilat concepte cheie ce țin de componentele bibliotecii moderne, modele ale bibliotecilor moderne, au conturat o viziune comună privind caracteristicile unui bibliotecar modern și schimbarea pe care o va genera acesta în comunitate. 

De asemenea, aceștia au definit profilurile utilizatorilor bibliotecii și au înțeles mecanismele de promovare a bibliotecii publice în comunitate. În același timp, în cadrul sesiunilor de instruire în tehnologii informaționale și managementul calculatorului bibliotecarii au studiat diferite aplicații și programe precum SO Windows 7, Microsoft Word, Internet-ul, Gmail, Facebook, Skype.

Bibliotecarii instruiți în a doua rundă sunt:
          Briceag Angela s.Horodişte;
          Martîniuc Raisa s.Singureni ;
          Bîlici Andriana s.Hiliuţi;
          Rusu Artur s.Petruşeni;
          Pleşca Elena s.Nihoreni;
          Manole Svetlana s.Şaptebani;
          Frecăuţanu Mariana s.Recea;
          Zarafa Parascovia s.Branişte;
          Rusu Tatiana s.Văratic.

În continuare, cei 9 bibliotecari vor beneficia de livrarea echipamentului din partea Novatecii, pentru a asigura livrarea accesul liber la tehnologie la nivel local/rural în comunităţile sale.

Tatiana Foliuşneac şi Olga Burac,
traineri la Centrul Regional de Formare Novateca Rîşcani
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu