Ateliere de coacere a pâinii cu maia vor avea loc în duminicile din luna februarie

Duminică, 7 februarie, la  Gastrobar (Chișinău, Alexandru Bernardazzi 66), va avea loc un Atelier de coacere a pâinii cu maia, informează CultARTlife.


Ne vom întoarce pentru 3 ore la tezaurul lăsat de strămoșii noștri și voi arăta calea pâinii adevărate. Ne vom aventura cu toții măcinând grâu și secară la o moară adevărată de piatră. Fiecare va plămădi și frământa aluatul pentru pâinica sa. Vom gusta din acea pâine naturală și din alte gustări sănătoase și gustoase și veți primi în dar o maia pentru a coace pâine acasă. Fiecare doritor va avea ocazia să povestească despre tradițiile de coacere a pâinii în familie și istorii despre pâine”, anunță organizatorii pe pagina deFacebook a evenimentului.

Cei care doresc să participe la atelier trebuie să aducă cu ei câte o farfurie (bol) adâncă pentru frământarea aluatului, o sacoşă în care să ducă acasă farfuria cu aluat, un borcan mic pentru maia și suportul pentru notițe.

De asemenea, pot veni și cu cei mici, care vor avea ocazia de a măcina făina la moara de piatră și vor vedea calea pâinii și cum ajunge ea pe masa consumatorilor.

Sunt așteptați toți doritorii! Costul atelierului este de 250 lei.

Astfel de ateliere vor mai avea loc și pe data de 21 și 28 februarie.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu