CultARTlife recomandă 5 cărți de dragoste pe care să le citești în luna februarie

Luna februarie este considerată luna iubirii. Aceasta din motivul că în februarie, timp de două zile sărbătorim dragostea –  pe 14 februarie pe mapamond și pe 24 - în spațiul românesc. Cu această ocazie, CultARTlife recomandă 5 cărți de dragoste numai bune de citi și/sau de făcut cadou în această lună.

1.Anna Karenina – Lev Tolstoi
Povestea unei vieți pline de patimi și îndoieli, celebrul roman ”Anna Karenina” istorisește tragedia unei femei aflate sub imperiul distructiv al unei pasiuni adulterine.

2.Doctor Jivago – Boris Pasternak
Publicat pentru prima data în 1957, în plină criză mondială, ”Doctor Jivago” este povestea vieții și a iubirilor unui medic în perioada Revoluției Ruse.

3.Pânza de păianjen – Cella Serghi
"Pânza de păianjen" de Cella Serghi este unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste din literatura română.


4. Dragoste în vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez
”Dragostea în vremea holerei”, una dintre cele mai frumoase și mai tragice povești de dragoste din literatura universală, a fost ecranizată în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câștigător al Premiului Oscar și al Globului de Aur.

5.Lolita – Vladimir Nabocov
Cartea a stat la baza a două celebre ecranizări, prima în regia lui Stanley Kubrick, cu James Mason în rolul principal, a doua sub bagheta regizorală a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons în rolul lui Humbert.

Anna Casian-Musteață


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu