La Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși" vor fi expuse peste 100 de lucrări ale pictorului și graficianului Vasile Movileanu

Expoziția în memoria pictorului și graficianului Vasile Movileanu va avea loc pe data de 18 februarie 2016, în sala mare a Centrului Expozițional "Constantin Brâncuși", informează CultARTlife.  În cadrul aceluiași eveniment  va fi lansat și Albumul de Artă consacrat Artistului.


Picturile virtuosului basarabean Vasile Movileanu înfățișează, cu precădere, peisaje, compoziții tematice, natură statică, cât și portrete, nuduri, grafică de carte și de șevalet.

La vernisaj vor fi expuse peste 100 de lucrări în original: pictură în ulei, pictură în acuarelă, grafică și ilustrație de carte.

Originalitatea picturilor sale este reprezentată atât de jocul culorilor, cât și de tehnica utilizată - pictură în ulei sau acuarelă pe hârtie udă. Lucrările lui Vasile Movileanu au fost apreciate în cadrul multor expoziții din străinătate, cum ar fi: România, Federația Rusă, Serbia, Italia, Japonia, etc.
Pe parcursul vieții, Vasile Movileanu, de asemenea, a ilustrat cărți pentru copii și adulți scrise de către: Grigore Vieru, Spiridon Vangheli, Dumitru Matcovschi, Mihail Sadoveanu, Claudia Partole ș.a. Lucrările sale se află la Muzeul de Artă din Chișinău, Muzeul de Artă din Tulcea, România și în colecții particulare din Franța, Federația Rusă, Italia, Germania, SUA etc”,  se scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Expoziția va fi deschisă până pe data de 6 martie 2016.

Sunt așteptați toți doritorii, cu începere de la ora 15.00! Intrarea este liberă!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu