Peruci deosebite confecționate din hârtie de artista rusă Asya Kozina

Peruca este una dintre cele mai inspirate invenții. Aceasta a fost purtată de egipteni, fenicieni, greci sau romani. Obiceiul de a purta perucă s-a păstrat și în Evul Mediu, ele fiind comune în înalta societate din Europa.

În prezent, perucile sunt purtate doar de către persoanele care lucrează în domeniul modei, de cele care au chelit sau de cele care suferă de boli care le provoacă căderea temporară a părului. Cele mai comune materiale din care se pot confecționa perucile sunt părul, lâna sau firele sintetice.


Artista rusă Asya Kozina, pasionată de modă și de modelajul în hârtie, a găsit un mod inedit de a realiza peruci. Ea le confecționează din hârtie. Kozina a început chiar și un proiect, în cadrul căruia a făcut mai multe peruci din epoca barocă.

Perucile istorice m-au fascinat mereu, în special cele din epoca barocă” a afirmat Asya Kozina „Acesta proiect a fost gândit ca o artă pentru frumusețea artei, nu într-un sens practic. Perucile sunt însă frumoase. În acest caz, hârtia m-a ajuta să evidențiez formele principale ale perucilor, nu voiam să dau impresia că sunt obsedată de detalii, pe care unii nu le consideră neapărat necesare”, mai apare în descrierea proiectului său, publicat pe site-ul de design Behance.

Vedeți mai jos câteva peruci realizate de artistă. Dacă acest proiect v-a impresionat și doriți să vedeți mai multe lucrări artistice realizate de ea, puteți să îi vizitați pagina de Facebook sau profilul său de pe site-ul Behance.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu