Premieră! "Deșteptarea primăverii” – prima piesă din istorie în care eroii sunt copii

Cu ocazia inaugurării Centrului Național de Educație prin Artă, înființat de Ministerul Educației, va avea loc premiera absolută a spectacolului "Deșteptarea primăverii" de Frank Wedekind în regia lui Vlad Ciobanu.


"Deșteptarea Primăverii" este prima piesa din istorie în care eroii sunt copiii, o piesă concentrată pe conflictul dintre instinctul vital al individului şi conformismul ipocrit al socieţii. Ce înseamnă a deveni adult? Ce este corporalitatea şi sexualitatea? Dubiile şi necesităţile cu care se confruntă copiii în pubertate şi lumea falimentară a adulţilor sunt aspectele abordate de producătorii acestei reprezentații. Spectacolul prezintă nişte situaţii, fără însă a oferi soluţii. După spusele lui Wedekind soluția trebuie găsită în noi înşine.

Un text care se montează foarte rar pe scenele lumii şi pentru prima dată în Moldova cheamă spectatorii să-şi pună întrebări asupra unei teme etern actuale.

Spectacolul este montat în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, catedra "Arta actorului", anul IV, coordonator Emil Gaju, Artist al Poporului.

Spectacolul va avea loc pe data de 1, 2, 3 martie 2016, cu începere de la ora 18:30, pe adresa Strada Serghei Lazo 23.

Intrarea  este liberă pentru toți doritorii!

Mai multe detalii despre eveniment aflați aici.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu