Și muzica poate fi senzuală! Cum? Află în cadrul concertului ”Senzualitatea în muzică”!

Pe data de 5 februarie, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc ediția a II-a a proiectului „Terapia prin muzică”, realizat în colaborare cu Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

Concertul, cu genericul ”Senzualitatea în muzică”, va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, prim-dirijor și director artistic – Mihail Agafița, Maestru în Artă.

În cadrul concertului vor evolua:  Tatiana Costiuc (soprană), solistă a Filarmonicii Naționale, Maestru în Artă,  Liliana Marin (mezzo-soprană), solistă a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”,  Vitalie Cebotari (bariton), solist al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.


Programul muzical va include creații renumite semnate de Maurice Ravel, Arturo Márquez, Dmitri Șostakovici, Carlos Gardel, fragmente din opere, balete și operete celebre de Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Georges Bizet, Aram Haciaturian, Manuel de Falla, Franz Lehár.

”Știindu-se deja despre rolul și influența majoră a muzicii asupra psihicului, emoțiilor și asupra multor structuri cerebrale ale creierului, scopul acestui proiect este de a dezvălui proprietățile și efectele terapeutice ale muzicii asupra ființei umane, emoțiile pe care aceasta le trezește în fiecare individ.

În acest sens, la evenimentul curent, participanți vor fi în mod egal atât muzicienii cât și publicul. Astfel, fiecare spectator va primi câte un chestionar pe care va trebui să-l completeze la sfârșitul concertului”, anunță organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sunt așteptați toți doritorii! Prețul biletelor este de  50 lei (Balcon) și 70, 100 lei (Parter).

Concertul va începe la ora 18.00.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu