TOP 5 produse alimentare periculoase pentru familia taMajoritatea dintre noi suntem obișnuiți să mergem la magazin, să luăm produsele de pe rafturi și să le punem în coș fără a verifica termenul de valabilitate și componența.  Avem încredere în producători și în calitatea mărfii ce-o procurăm.  Dar! Nu tot ce ajunge în frigider și pe masa noastră de la bucătărie este sănătos.  Studiile efectuate în ultimul timp asupra calității produselor din supermarket-uri, confirmă faptul că acestea nu sunt nici pe departe sănătoase, conținând ingrediente dăunătoare organismului nostru. Consumul acestora provoacă boli grave, mai ales cancer, dupa cum susține și Organizația Mondială a Sănătății.


Am făcut o listă cu cele mai periculoase 5 produse pe care le consumăm. Dar lista e mult prea mare.

1.Produsele ce conțin glutamatul de natriu – E621.
Acest ingredient se adaugă aproape în fiecare produs. Dacă îl găsiți pe etichetă, nu procurați, ci optați pentru  produsele naturale.2.Caramelele ”Berberis” și marmelada.
Încă din copilărie ne plăceau la nebunie marmeladele și ”Berberisul”. Dar pe atunci acestea nu conțineau atîția coloranți și astăzi le-am fi numit ”eco”.  Dacă vreți să vă convingeți de faptul că ”Berberisul” este dăunător, faceți următorul experiment:  udați o caramelă și lăsați-o pentru un timp pe o bucată de stofă. Rezultatul nu se va lăsa așteptat.3.Laptele cu termen mare de valabilitate
Experții susțin că laptele pasteurizat poate fi păstrat la frigider nu mai mult de două săptămâni. Dacă termenul de valabilitate indicat pe ambalaj este mai mare de două săptămâni, laptele din cutie conține antibiotice și nu trebuie consumat.4.Carnea de pui din comerț
Cu părere de rău, în zilele noastre, pe rafturile magazinelor găsim doar carne de pui broiler, care nici într-un caz nu se poate dezvolta fără hormoni de creștere.  Astfel, carnea acestora devine extrem de periculoasă pentru consumatori.


5.Fulgii de porumb și pufuleții
Dulci și plăcuți la gust, pufuleții nu conțin nici pe departe zahăr, ci îndulcitor. Deoarece fulgii de porumb se prepară la o temperatură de 140 grade Celsius, iar la această temperatură zahărul arde, acesta este înlocuit cu E952, un îndulcitor extrem de periculos.Acestea fiind spuse, decideți ce vă doriți să aveți pe masă și să mâncați.

Anna Casian-Musteață
Foto - google.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu