Ultima carte scrisă de Umberto Eco va fi lansată la sfârșitul acestei săptămâni

Lansarea ultimei cărți scrise de autorul Umberto Eco va avea loc la Milano, vineri, 26 februarie. Editura cu care lucra celebrul filosof contemporan a anunțat lansarea cărții „Papa Satan Aleppe” luni, 22 februarie, pe pagina de Facebook oficială. 

„Pape Satan Aleppe. Cronache di una societa liquida” este un eseu ce reunește texte publicate începând din 2000 în săptămânalul italian L’Espresso, la care colabora scriitorul filozof și lingvist.


Titlul reia cuvinte care deschid cântul VII din „Infernul”, din Divina Comedie, de Dante Alighieri.
Inițial, această carte urma să fie publicată în luna mai, dar decesul autorului a grăbit apariția ei.

„La Nave di Teseo”, care publică această informație pe pagina sa de Facebook, este o casă editorială născută din voința mai multor autori prestigioși — printre care Umberto Eco și Sandro Veronesi (Haos calm) — de a proteja independența lor și diversitatea editorială, după nașterea unui gigant în domeniu în Italia.

Umberto Eco a fost unul dintre cei mai valoroși autori contemporani. De-a lungul timpului acesta a scris numeroase opere filosofice, romane, dar și cărți pentru copii. Printre cele mai apreciate lucrări ale lui Eco se numără „Numele Trandafirului”, „Pendulul lui Focault”, dar și o carte cu caracter didactic, numită „Cum se scrie o teză de licență”. Scriitorul a decedat în 19 februarie 2016, în casa sa din Milano, după ce a dus o luptă îndelungată cu cancerul.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu