5 trucuri pentru a fi mereu motivat/ă

Deseori ne trezim dimineața fără poftă de viață, căci grijile cotidiene, obstacolele și nereușitele ne macină și astfel, ne dăm bătuți. Dar, pentru a nu cădea în depresie, trebuie să ne păstrăm atitudinea motivată. Pentru a avea un psihic sănătos, CultARTlife a pregătit 5 sfaturi pe care să le urmezi.


1.Fă lucrurile care îți plac
E destul de dificil să faci doar lucrurile care îți plac, dar nu e imposibil. Printre  lucrurile obișnuite, dar  care nu îți aduc satifcație, obișnuiește-te să faci și lucruri de care ești pasionat/ă. Astfel, vei fi mai motivat/ă să lucrezi cu plăcere și dăruire.

2.Citește cărți motivaționale
Cărțile motivaționale și de dezvoltare personală îți vor fi de un real folos. Din ele vei învăța cum să devii mai organizat/ă, mai responsabil/ă  și nu doar să visezi la un viitor frumos pentru tine și cei din jur, dar și să contibui personal la înfăptuirea acestuia.

3.Gândește-te la lucruri bune
Gândind pozitiv te vei programa pentru a face doar lucruri bune.  În fiecare dimineață fă-ți o listă cu fapte bune pe care ai vrea să le faci pe parcursul zilei, iar seara evaluează lista. Fă-ți din asta o obișnuință. Și străduiește-te ca lista să se lungească pe zi ce trece.

4.Crează o rutină
Făcându-ți un orar dupa care să te conduci, vei reuși să realizezi ceea ce îți propui. Astfel, vei deveni mai organizat/ă și îți vei deveni mai productiv/ă.

5.Evită persoanele negativiste
Oamenii negativi din anturajul tău iți fură atât timpul, cât și energia.  În preajma lor mereu te vei simti stresat/ă. În schimb, înconjoară-te de oameni  optimiști, care te vor molipsi de energie pozitivă.

Anna Casian-Musteață
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu