Au fost desemnate cele mai frumoase broderii expuse la ”Salonul Național de Broderie 2016”

În perioada 2 – 19 martie 2016, la molDeco a fost deschisă expoziția ”Salonul Național de Broderie 2016”. În cadrul acesteia și-au expus lucrările toți cei pasionați de arta broderiei.  Juriul - persoane notorii, în frunte cu Dna Ministru al Culturii, Monica Babuc, Maria Cristea, Lucia Berdos (Berd`s), Oxana Lungu (Lia Fia), Viorica Nagacevschi (KLumea), Mihaela Ivana (România) și Vasile Botnaru (Europa Liberă) au ales Cea mai deosebită lucrare, iar vizitatorii expoziției au votat pentru Simpatia Publicului.

Astfel, cea mai ieșită din comun broderie din expoziție a fost realizată de Nadejda Ganceari, proaspătă absolventă a Academiei de Muzică, Teatru Arte Plastice. Este o lucrare gândită și lucrată în totalitate de autoare, fără a merge pe o anumită schemă. Pe bună dreptate își merită titlul și premiul în valoare de 3000 de lei oferit de molDeco.


Premiul I și Diploma pentru Realizare Ireproșabilă , precum și certificatul valoric de 1200 lei oferit de compania Luca-S,  au fost câștigate de dna Nadejda Potîngă, pentru lucrarea ”Sărutul” de Rodin.


Premiul II și Diploma pentru Originalitate, împreună cu  certificatul în valoare de 800 de lei de la Luca-S  le-a aprimit lucrarea semnată de Cristina Grate.


Premiul III și Diploma pentru Autenticitate,  precum și un certificat valoric în sumă de 500 lei oferit de compania Luca-S l-a primit lucrarea dnei Emilia Didu ”Țăranca din Muscel”, după Grigorescu.


Premiul Special desemnat de juriu și o lucrare pictată de Dl Vasile Botnaru, a ajuns la Carolina Nichitin.


Premiul pentru Pasiune și talent a revenit lui Adrian Grăjdieru,  cel care a reușit la doar 12 ani să confecționeze un costum național! 


Premiul Special desemnat de consultantele salonului molDeco – Eugenia Bernaz, pentru lucrarea ”Noaptea înstelată” de Van Gogh.


Iar lucrarea care a adunat cele mai multe voturi din partea Publicului este ”St.Peterburg” în interpretarea uimitor de perfectă a dnei Evghenia Smirnova, din or. Bălți. Ea este și una din cele mai active ale clubului de meșterițe pasonate de broderie, ”Acul de aur”. Anna Casian-Musteață
Sursa - molDeco

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu