Festivalul Filmului Francofon din acest an - omagiu Fraților Lumière

În perioada 20 – 27 martie 2016, Alianța Franceză din Moldova organizează  cea de-a 15-a ediție a Festivalului Filmului Francofon care va avea loc la Chișinău și la Tiraspol.

Acest eveniment, așteptat cu nerabdare de către francofoni și francofili, dar și de toți amatorii, dorește să aducă în acest an și un omagiu Fraților Lumière, Auguste și Louis, doi ingineri francezi care, cu puțin peste 120 de ani în urmă, inventând cinematograful, au avut un rol major în lansarea spectacolului de cinema, o industrie înfloritoare care a revoluționat pentru totdeauna maniera noastră de a vedea lumea.


Festivalul se dorește a fi mai întâi de toate un rendez-vous convivial, deschis publicului larg de orice vîrstă, dupa cum dovedește și programarea : patrusprezece filme recente printre care multe au avut succes important la box-office, laureate a Palme d’or la Festivalul de la Cannes 2015 – care celebrează în acest an cea de-a 60a aniversare ! – a Premiului Juriului la Festivalul de la Cannes în 2014, precum și a multor alte nominalizari și premii la Festivalurile internaționale. 

Filme franceze, belgiene, canadiene, în co-producție internațională, vor exprima bogăția și diversitatea francofonă a acestei ediții. 

Toate filmele vor fi subtitrate în limba romana.

Evenimentul este organizat de Alianța Franceză din Moldova, în parteneriat cu Ambasada Franței, TV5MONDE, Institutul Francez, Orange, Lafarge, Le Bridge.

Intrarea este liberă pentru toți doritorii!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu