La Iași, România, se află cea mai frumoasă bibliotecă din lume

Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, România,  a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din lume, în cadrul unui sondaj realizat de site-ul boredpanda.com. Clasamentul a fost realizat în urma unui sondaj în care peste 400.000 de utilizatori au analizat propunerile portalului.


În topul preferințelor utilizatorilor site-ului se mai află bibilioteci de o frumusețe arhitecturală deosebită precum Biblioteca Națională din Praga (Cehia), Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin (Irlanda), Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro (Brazilia), Biblioteca Admont (Austria), Biblioteca „George Peabody” din Maryland (USA). 

În prezent, Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași își desfășoară activitatea în 7 biblioteci filiale dotate cu săli de lectură, săli de împrumut și depozite de cărți, deținând un fond total de documente de 962.528 volume – la 31.03.2010 – (522.187 cărți, 129.332 reviste, 5.042 fond special (CD-uri, DVD-uri, microformate) și 305.967 documente tehnice.

Biblioteca Centrala a Institutului Politehnic “Gheorghe Asachi”, a fost înființatî în anul 1948, în sala bibliotecii din Palatul Universității, prin unirea bibliotecilor catedrelor de chimie organică, fizică, a laboratoarelor de specialitate cu Biblioteca Seminarului matematic, reunind un fond modest de 12.000 unități de bibliotecă, cărți și reviste, cu o singură sală de studiu cu 10 locuri existente în sala Seminarului matematic, potrivit tuiasi.ro 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu