”Lilly accessories handmade” – calitate, originalitate, personalitate

Confecționează diverse acesorii hand made, atât  pentru femei și copii, cât și pentru bărbați. Calitatea lucrărilor este elementul de bază pe care pune accentul. Crează din plăcere, deși spune că o mică remunerare este întotdeauna binevenită. Colaborează cu diferite emisiuni, în cadrul cărora oferă master class-uri pentru toți cei care doresc să realizeze accesorii hand-made. Lilia – creatoarea brandului  ”Lilly accessories handmade”. Vă las să o cunoașteți din interviul de mai jos.
1.Cine este Lilly?
Sub numele de Lilly se ascunde o tânără mămică din Chișinău. Am 33 de ani, sunt de profesie pedagog.  Lilly vine de la numele meu - Lilia. Atunci când am decis să dau un nume mărcii mele am vrut să nu mă complic mult și prima denumire ce mi-a venit în gând a fost ”Lilly”. E ușor de reținut și sună bine.

2.De unde vine pasiunea ta pentru hand-made?
Pasiunea de a confecționa ceva manual se trage încă din copilărie, de la lecțiile de educație tehnologică din școală, când profesoara a observat că mânuiesc bine acul și stofa. Cu trecerea timpului confecționam unele lucrări doar pentru uz personal. Când am rămas însărcinată am decis că trebuie să-mi ocup timpul cu ceva și am revenit la această îndeletnicire. Mai serios am început să mă ocup de hand made acum 7 ani și am înțeles că e ceea ce îmi place și îmi aduce satisfacție.3. Care au fost primele lucrări confecționate de tine?
Din câte țin minte, prima lucrare a fost o pereche de cerceluși simpli din mărgele și o broșă textilă. Apoi au urmat niște brățări pe elastic și am continuat cu bentițele. Arătau cam caraghios, dar eram mândră că am reușit să le confecționez de una singură.4. Cu ce vii tu nou pe piața hand made-ului din Moldova?
Mereu mă strădui să aduc ceva nou în activtatea mea. De aceea, nu mă opresc doar la o linine, de exemplu - doar bijuterii. Confecționez orice: accesorii pentru păr, bijuterii, papioane, cocarde pentru vornicele, etc. Studiind piata  din Moldova, am observat că e puțin cunoscută tehnica lucrului cu biser și deaceea am decis să lansez o colecție de broșe pentru camașă, lucrate cu biser. De asemenea, mă strădui să îmbin câteva tehnici într-un ingur model, astfel încât la final obțin ceva inedit, un model nou atât pentru mine, cât și pe piața handmade.

5. De ce femeile care preferă articolelel hand made ar trebui să procure lucrările confecționate de tine?
Întotdeauna  am pus accentul pe calitate și lucrul personalizat și aici mă refer nu doar la ceia ce confecționez, dar în general, la toate lucrurile din viață. Clientelor mele le garantez calitate 100%. De multe ori persoanele mă întreabă : produsul va fi fix ca în poză ? Lilly oferă produsul final exact așa cum îl vede persoana atunci când comanda de pe imagine. Lucrez și cu modele individuale, realizate la comandă, dupa preferințele clientelor. De aceea, achiziționarea unui produs handmade by Lilly este o alegere bună.6. Ce conține gama de accesorii create de Lilly?
De-a lungul activității mele am încercat de toate. Nu m-am oprit doar la ceva anume.Gama de accesorii este variată și include: bentițe,coronițe,bijuterii din diferite materiale (metal, stofă, cristale Swarovski, biser, etc), papioane pentru copii și  maturi, broșe.7. De unde faci rost de furnitură?
Materialele pentru lucru o periadă le procuram comandând pe  internet,  însă din cauza livrării îndelungate am renunțat și acum procur de pe loc. Sunt în Chișinău câțiva furnizori care propun furnitură la un preț accesibil. Doar în cazul în care am nevoie de ceva deosebit și nu găsesc pe piața noastră, atunci apelez la internet.8. Cine sunt clienții tăi?
Clienții nu mi-i aleg eu. Ceea ce e frumos și calitativ place tuturor. De aceea, apeleză la mine multă lume. Am avut clienți și bărbați, vedete în devenire, cât și persoane simple. Mă găsesc prin intermediul altor persoane sau prin internet. Cea mai bună publicitate este atunci când aprecierea se transmite verbal de la un om la altul. Până acum nu am avut recenzii negative referitor la produsele mele. Mereu sânt deschisă criticilor și nu mă supăr.

9. Creezi din plăcere sau îți dorești să faci din asta o afacere?
La moment creez pentru plăcere. Nu am încercat să-mi promovez atât de masiv produsele, însă la un moment dat am observat că această promovare are loc de la sine. Îți dai seama de asta atunci când ești tot mai solicitată și e destul de plăcut să aud că sânt recomandată de anumite persoane. Nu pot să zic că obțin mult profit, însă o mică remunerare e mereu binevenită.

10. Ce planuri de viitor ai referitor la pasiunea ta?
Poate pe viitor voi face o promovare mai vastă produselor mele. Vreau să încerc tehnici noi, modele noi. Un vis este să deschid un mic butic și tot acolo să am atelierul meu de creație, unde aș putea oferi  master class-uri.Mulțumesc mult pentru interviu și succese în munca pe care o faci!

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu