Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova invită la Ziua Bibliotecarului

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM), organizează pe data de 22 aprilie 2016 evenimentul festiv de serbare a Zilei Bibliotecarului în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc  în cadrul Bibliotecii Centrale a Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu”, cu începere de la ora 11:00.
 
Mesajul UNESCO pentru ediţia 2016 este: Puterea lecturii este pentru a menține creativitatea, dar și avansa în dialogul intergeneraţional și egalitatea de șanse și gen. Ne dorim să sărbătorim acest eveniment la fel de interesant şi inovativ, solidarizându-ne pentru a promova biblioteca şi bibliotecarii.


Cu ocazia acestei sărbători ABRM, încurajează organizarea diverselor activităţi, precum Campania “Dăruiește o carte”, susținută de voluntarii ABRM, bibliotecile şi editurile din ţară, la fel și Campania „O vedetă în bibliotecă” bibliotecile din ţară (18-24 aprilie) care vor transmite mesajul despre importanța lecturii, dar şi a bibliotecii ca instituţie, vor capta diverse personalități ale căror succese se datorează bibliotecii şi lecturii.

În cadrul evenimentului oficial vor fi anunțate rezultatele Concursurilor naționale susținute de către ABRM – “Cel mai bun bibliotecar al anului 2015” şi “Cele mai reușite lucrări în domeniul biblioteconomiei şi ştiinţelor informării din anul 2015”. La fel va avea loc anunțarea rezultatelor Concursului republican „Biblioteca – partener în promovarea proprietății intelectuale, organizat de AGEPI.

Evenimentul va fi urmat de un microrecital susținut de Zinaida Bolboceanu, artista poporului, conf. univ. interimar, șef secție Canto popular din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu