Descoperă secretele Pudrei Holli împreună cu Nicoleta Guranda (INTERVIU)

Nicoleta Guranda este o tânără pasionată de tot ce e neobișnuit. Pe lângă activitățile de zi cu zi și meșterirea diverselor obiecte handmade, ea mai fabrică și Pudră Holli. Mai multe despre această pudră, dar și câteva secrete din ”bucătăria” Nicoletei, aflați din interviul de mai jos.

Ce este Pudra Holli?
Holi sau Holli (în sanscrită होली), este un festival al primăverii sărbătorit de hinduși, sikh și alte religii. Este ținut în principal în India, Nepal, Sri Lanka și în țări cu diasporă indiană semnificativă. La noi această pudră este folosită mai mult pentru petreceri, sesiuni foto și distracție împreună cu prietenii. Pudra Holi se folosește pentru a realiza norișori reactivi la lumină, atunci cînd aceasta este aruncată în aer. Holli se folosește în realizarea de petreceri glow pentru a creea efecte spectaculoase. Pudra poate fi folosită atît în interior, în cluburi, discoteci, pub-uri, cît și în exterior, pentru petreceri în aer liber.


Cum ai descoperit această pudră?
Eu am descoperit-o prin anul 2013,  la Festivalul Culorilor organizat de Darwin.

Cum se fabrică Pudra Holli?
Este un proces compus din mai multe etape, care decurge timp de vreo 2 săptămîni pentru o singură culoare.Învățând la Universitatea Academiei de Științe și cunoscând chimia, am hotărât să fac câteva experimente acasă și mi-a ieșit din prima. Folosesc amidon, coloranți naturali, timp și muuuuuuuultă răbdare.


 De ce organizatorii de venimente trebuie să cumpere de la tine Pudra Holli?
Organizarorii ar trebui să procure de la mine această pudră, fiindcă este absolut nonalergică și nu provoacă iritații, deoarece lucrez cu materiale comestibile și am testat-o mai în întîi pe pielea proprie. Nu este importată din altă țară și prețul este destul de OK, după părerea mea.


 Cine cumpără Pudra Holli fabricată de tine?
Cumpărătorii mei sunt deobicei adolescenții și tinerii care doresc să-și coloreze (în sens direct) zilele monotone cu culori mega vii și hazlii. Procură pudra pentru evenimente organizate de ei, sesiuni foto, petreceri, dar și zile de nașteri, pentru a face o surpriză omagiatului. Realizarea acestui produs mai depinde și de sezon. 


 Ce alte ocupații mai are Nicoleta Guranda?
La timpul de față finisez studiile la UAȘM, lucrez ca manager într-un fitness club din capitală și descoper noi talente ce se tăinuiesc în ființa mea. Lucrez în tehnicile  paper art, steampunk, lut polimeric.


 Mulțumesc frumos pentru interviu și mult succes în ceea ce faci!

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu