Lectura - dezvoltare intelectuală

A căpăta obiceiul de a citi înseamnă a-ţi crea un refugiu personal faţă de toate nenorocirile lumii
 

Lectura pentru fiecare are o însemnătate diferită, nimeni nu va avea absolut aceeaşi părere despre ea. Pentru unii lectura poate fi ca o obligaţie, ca exemplu, doar de a fi nevoit de a citi o carte. Pentru alţii lectura este o plăcere, ei citesc versuri, opere, care le pătrund în suflet şi le ating inima de cititor.

Pentru mine personal lectura este un refugiu, unde mă simt bine. Unde mă distanţez de lumea reală, unde d-au libertatea viselor, sentimentelor şi a dorinţelor. În acea lume pot mereu medita şi a mă linişti sufleteşte. Uneori în personajele ce le întîlnesc mă pot regăsi pe mine, ceea ce mă face sa-mi revizuiesc fiecare etapă a vieţii mele. Prietenia mea mai strînsă cu lectura este abia nou-născută, ceea ce mă face sa mă simt altfel din interiorul meu. Lumea lecturii ne oferă o gamă largă de emoţii şi desigur un număr mare de cunoştinţe pentru îmbogăţirea spirituală, cea mintală şi a vocabularului nostru. Pentru că doar citind învăţăm şi memorăm noi esenţe a cuvintelor, noi metode şi stiluri de gîndire.


Lectura mereu va fi posibilitatea de îmbogăţire culturală a fiecărui din noi, de aceea trebuie mereu să tindem spre ea sperînd la o civilizaţie mult mai înţeleaptă şi culturală decît azi.

Realizat de:
Ecaterina Foliuşneac, studenta anului II Turism, Colegiul Agroindustrial or. Rîşcani

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu