Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită la sărbătoarea pascală „A Treia Zi de Paști”

În cea de-a treia zi de Paște, sărbătorită anul acesta pe data de 3 mai 2016, publicul meloman este invitat la sărbătoarea  pascală  „A Treia Zi de Paști”. Evenimentul se află la cea de-a 15-a ediție, fiind inaugurat la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. 

Programul tradițional de cântece și obiceiuri pascale este axat, în acest an, pe prestația corurilor de pe lângă două lăcașuri de cult: Corul Seminarului Teologic Ortodox din Chișinău, dirijor Ilie Gâscă și Corul Bisericii Sf. Nicolae din s. Mileștii-Mici, r. Ialoveni, dirijor Victoria Captari.Programul artistic va fi completat și cu prezența unor soliști de folclor notorii, ca Marina Coptu, Viorica Ciubotaru, ș.a.


În cadrul evenimentului,  va avea loc lansarea calendarului pascal ”Miracol încondeiat”, cuprinzînd imagini cu ouă din colecția muzeului. Vizitatorii vor putea admira ouă realizate în cadrul Atelierului de încondeiere, care se desfășoară anual în preajma sărbătorilor pascale, precum și ouă din colecția muzeului, lucrările membrilor clubului „Curcubeu”, în unele din ele regăsindu-se motive pascale.

Copiii care vor veni la sărbătoare, vor avea la dispoziție o carte de colorat, cu ouă pascale și  se vor putea bucura de un scrânciob veritabil adus din s. Lozova, r. Strășeni, restaurat cu această ocazie.

Vă îndemnăm cu drag ca și în această „A Treia Zi de Paști”, în plină primăvară, să ne bucurăm împreună de frumoasa atmosferă a celei mai mari și mai semnificative sărbători creștine”, îndeamnă organizatorii.

Evenimentul va începe la ora 12:00.

Sunt așteptați toți doritorii!

Mai multe detalii despre eveniment aflați aici.

Anna Casian-Musteață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu