Copiii din R.Moldova și România vor primi în dar cartea „Ce e bine și ce-i rău” de Sergiu Botezatu

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, circa 10 mii de exemplare ale cărții de poezie cu lecții de viață vor primi în dar copiii din grădinițele și școlile primare din R. Moldova și România. Noua apariție editorială „Ce e bine și ce-i rău”, semnată de Sergiu Botezatu, Vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova, membru al Clubului Rotary Chișinău, va fi lansată oficial pe data de 24 mai, ora 15.00, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu ” din Chișinău.
Cartea „Ce e bine și ce-i rău” conține un puternic mesaj educațional, transmis prin intermediul unui limbaj accesibil celor mici şi are menirea să lase o amprenta pozitivă în procesul de educare şi invățare a bunelor maniere de la o vârstă fragedă. Organizatorii proiectului - Rotary Club Chișinău și Rotary Club Bistrița Nosa au decis să ofere un cadou perfect pentru fiecare copil cu vârsta de 5-12 ani.

Autorul Sergiu Botezatu mărturisește: ”Poezia este una dintre cele mai ușoare şi mai plăcute metode de a crea o stare de bine. Aceasta generează în sufletul copiilor bucurie, plăcere, deschidere, stimulează creativitatea, solicită atenția, voința şi mobilizează copilul la depășirea anumitor bariere de comunicare şi integrare. Anume prin poezie reușim să ajungem la inimile copiilor la cea mai fragedă vârstă”.
Începând cu 1 iunie 2016, copiii de pe ambele maluri ale Prutului vor fi așteptați să-și primească darul literar la punctele de distribuire ale Rețelei Rotary: școli, grădinițe și librării. Noua carte va fi oferită, de asemenea, în cadrul unui șir de evenimente sociale: târguri caritabile, festivaluri, acțiuni de binefacere. Proiectul Rotary Transfrontalier de editare și difuzare a cărții „Ce e bine și ce-i rău” are drept obiectiv promovarea școlarizării și a educației de calitate în rândul tinerei generații.
Editarea și difuzarea cărții „Ce e bine și ce-i rău” se desfășoară în cadrul Proiectului Rotary Districtual „Poezia unește malurile”, lansat în ianuarie curent. Proiectul este realizat în parteneriat cu Agenţia AQA Logistic, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” și Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova(USEM).

Un comentariu:

  1. Bravo Sergiu Botezatu! Copiii au nevoie de inspiratie si imbold pentru a face lucruri frumoase. Aceasta carte ilustreaza exemple naipomenite@

    RăspundețiȘtergere